zuzia Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Witam. Fotki są z końca 2007r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Będąc ostatnio u rodziny nie sposób było tu nie zajrzeć-opuszczony budynek dróżnika, nie byle jaki-wszak przy historycznej magistrali od Konigsberga do Berlina-sławnego Ostbahn'u" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Miło zachęcał do odwiedzenia jego progów... w środku zerwana podłoga i ogólny stan postępującej ruiny. ale... wiedziony ciekawością odgarnąłem resztki porcelany którą dostrzegłem w rogu pomieszczenia pod krokwią podłogową... odgarniam i co wyskoczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 ...Guzik! Ale jaki? Brytyjski! Beczka piwa dla tego, kto wyjaśni mi co robił brytyjski guzik pod podłogą dawnej niemieckiej budki dróżnika? Jakąż skrywa historię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pono0 Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 witam czy ten budynek nie znajduje się przy torach przecinających drogę z Piły do Jastrowia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Runowo - Pomorskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Szlak Lipka Kr. - Chojnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczman Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Temat super i ciekawe zdjecia. Obawiam sie jednak ze podobnie jest wszedzie... na pewno na wschod od Polski a i pewnie podobnie w bylym DDR. Osobiscie kraje sie mi serce kiedy przejezdzam przez miasteczka kilkadziesiat czy kilkaset mil poza Chicago i widze w jakim stanie sa przepiekne wiktorianskie palacyki. Drewniane, fikusne, olbrzymie. Arcydziela ciesli i stolarzy, dzis zapomniane i niszczejace.Jak moga wygladac pokazuje strona www pasjonata tego tematu, choc musze przyznac ze wcale nie sa to najokazalsze przyklady moim zdaniem: http://users.rcn.com/scndempr/dave/suburbs/subgal.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Włodowice, ruiny pałacuPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:38 25-03-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Pilica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 coś mi się zdjecia nie ładują, przepraszam, jak by moderator mógł usunąć pusty post byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Stara szkoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 gazownia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Dawna Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Stary domekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:40 25-03-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Pałac Hindenburgów, Ogrodzieniec 1928 (warmińsko-mazurskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Ten sam Ogrodzieniec, ten sam pałac. Jedyna rzecz zachowana w całości- drzwi pancerne. Reszta pałacu jakby nigdy tu nie stała :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 I oddalona o kilkanaście kilometrów wieś Limża (Limbsee)- nadanie króla dla pułkownika Otto von Hindenburga w roku 1755. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian. Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Do Odkrywca_Wawa muszę Cię zmartwić orzełek nie trafił do renowacji jak i pamiątkowa łuska z ziemią katyńską z miejscowego cmentarza o hełmach nie wspomnę. Do renowacji z pobliskiej miejscowości nie trafiła także tablica nagrobna Filipa Carosiego. Nie zanosi się także na prace konserwatorskie przy żadnym z okolicznych dworków i pałaców o wiatraku ze zdjęć nie wspomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timki74 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Żal patrzeć jak to wszystko marnieje...Niestety w Polsce nie dba się o takie rzeczy i tyle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrugaWSchowa Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Temat ucichl zatem kontynuujmy bo to co jest dodane to pewnie tylko niewielki procent. Zaciekawil mnie ten temat bo sam mieszkam w sasiedztwie zrujnowanego palacu , ktorego bardzo mi zal. Tutaj stronka ze zdjeciami http://www.glogow.pl/okolice/podstrony/wschowski/siedlnica.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 czy fotka tych dwóch chłopców siedzących na schodach została zrobiona w nieistniejącej już wsi pod żaganiem . wizawi starego żagania?. a obiekt to szkoła młodych nazistek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 to może coś z opolskiego...Pałac z 1861r z kawałkiem starego parku...Własność prywatna miał być odbudowany i przekształcony w hotel z tego co wiem ale pan konserwator zabytków robi problemy typy tam gdzie była biblioteka ma być biblioteka... więc lepiej niech się cały zawali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirBadFate Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 DrugaWSchowa, tak pałacyk w Siedlnicy ma i miał swój urok, szkoda że niszczeje, ale to norma w tym re- prlowskim kraju :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.