Swiety82 Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2008 A tyle się ostało z portalu wejściowego, dosłownie JEDNA granitowa kolumna.... zawsze to coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2008 Sirpavlo czy może twoje fotki są z okolic Żar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek44 Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Na foto były obóz jeńców polskiech który powstał już w pażdzoerniku 1939 r w Wałbrzychu. Niby tyle się mówi o pamięci, o martylologii i tym pobobnych frazesach ale jak przychodzi do działania to coś zawsze jest urzędasom nie po drodze. I nie ma na nich rady !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Ciekawostka z Pomorza, miasto Danzig. Piękna willa, nieopodal morza, umiera ponieważ właściciele toczą spór o własność z Państwem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 A przecież dom tyle przeszedł, ranny, podziurawiony kulami, jeszcze się nie podniósł" po wojennej zawierusze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Zacny obiekt nie tylko mnie przyciągnął, spacerując wokoło natknąłem się na inną osobę, razem powzdychaliśmy nad okrutnym losem, a za swą ciekawość zostałem uraczony długą i ciekawą opowieścią o losach budynku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Zdjęcie nie weszło za pierwszym razem, pewnie nie chciało, wszak piękna weranda, ozdobiona tralkami, powinna być pokazywana w całej swej krasie i okazałości, mi przyszło ukazać jej cierpienie i niedolę... podczas gdy inne budynki z sąsiedztwa prezentują się dumnie, ta, ukryta za drzewami, cicho daje do zrozumienia, że jeszcze gdzieś tam jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Czas mnie gonił, przyszło się żegnać, zajrzałem jeszcze na portal wejściowy, porozmyślałem chwilę co też mogło stać na dwóch cokołach u wejścia na schody... betonowe kule, jakich pełno w Gdańsku(a może w Danzig, co bardziej pasuje do charakteru tematu, wszak mówimy o dawnych czasach...), może jakieś rzeźby, a może zwykłe gazony z kwiatami... może ktoś z was mi podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspiko Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Przypadkowo trafiłem na http://www.dzebrowska.user.icpnet.pl/ dla mnie chwilami to horor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Ej, Święty! Co Ty nam zabytki z Gdyni do Gdańska przenosisz? Jest to gdyńska willa Szczęść Boże" na Kamiennej Górze, nieopodal Teatru Muzycznego.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Naturalnie Catadero masz rację, Gdynia, mea culpa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Cze.Palac w Drogoszach Warminsko-Mazurskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Drogosze cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Piekne..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Z drugiej strony obiektu niestety juz nie ma takiej rozety wyrwano ja....zostala ta jedna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Tak bylo tam dawno temu.Jezeli ktos z Was bedzie w okolicach naprawde warto odwiedzic....pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Jesienia jest tam naprawde pieknie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Temat brzmi bardzo smutno grożnie ale jak jest tylko o budynkach to juz lepiej. Apropos tych budynków fakt sliczne i ich żal, ale nasze prawo i roszczenia narastajace poprzednich właścicieli nie pozwalają na ich zakup. Ja obecnie szukam podobnego w mniejszej skali domu do zakupu jest takich sporo ale niestety albo cena zabujcza albo własciciele wola zeby stało i czekało niewiem na co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Jako że pogoda w ostatnich dniach dopisała, postanowiliśmy się wybrać z Howserem na wyprawę kulturalno-krajoznawczą dworów polskich... Będzie to jakaś odmiana od reszty wątku, rzekłbym nawet że to mały offtop, ponieważ pałacyk.... odżywa!Na razie zabezpieczony stoi, ale dookoła widać że się dzieje i to dużo. Niestety gospodarza nie zastaliśmy, a szkoda ponieważ należy mu sie pochwała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Kartusz Herbowy nad wejściem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Na razie zabezpieczone czeka na remont. Oceniając stan obiektu, (niestety) w oczy rzucają się pęknięcia muru ciągnące się od samego dołu aż po dach. Pojęcia nie mam jak właściciel zespoli mury ze sobą(standardowe metody raczej odpadają), ale na szczęście to już nie moje zmartwienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Co najciekawsze jak zwykle w środku. Co prawda nie można było dostać się do środka, ale wsadzić rękę z aparatem już tak :)Na uwagę zasługują piękne freski ścienne, którymi pokryte są wszystkie ściany wewnętrzne zarówno lewej jak i prawej bastei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Widok na dach, niekompletny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Właściciel nie zapomniał też o budynkach gospodarczych, nowe poszycie dachowe, rynny, nic się nie leje, nie sypie, SUPER!Wreszcie coś się dzieje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.