C.K. Dezerter Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Jeden z moich pierwszych fantow i nadal nie wiem co to jest.
abcd Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 G.Z.N- czy nie jest to przypadkiem emblemat na czapkę ucznia gimnazjum.
C.K. Dezerter Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Spotkałem się już z takimi domysłami. Co może oznaczać skrót G.Z.N?
abcd Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Gimnazjum Z... N... jedyna szansa rozszyfrowania to dowiedzieć się czy w okolicy miejsca odnalezienia w latach międzywojennych było gimnazjum którego nazwę można przypasować.Przykładowo skrót GZA widniał na emblemacie Gimnazjum im.Króla Zygmunta Augusta a Sgo.K na emblemacie Gimnazjum im.Swiętego Kazimierza.
8total4 Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Gimnazjalny Zwiazek Nauczycielski ??hipotezy hipotezy.. raczej IIRP i szkolnictwo.ciekawe.. sam posiadam emblemat z tego tematu i okresu, który nie do końca został zidentyfikowany..posiada ktoś jakieś opracowanie o szkolnictwie IIRP?Wydaje się iż mogły istniec także odmiany 'regionalne' emblematów od czapek..zachęcam do dyskusji.pozdro!.
Pytanie
C.K. Dezerter
Jeden z moich pierwszych fantow i nadal nie wiem co to jest.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.