Skocz do zawartości
  • 0

z jakiego okresu to pochodzi?

tosiek175

Pytanie

Napisano

Odkąd pamiętam to coś było zawsze u mnie w domu, czy ktos może napisać czy spotkał się z takim gadźetem i kiedy mógł być zrobiony? należało to do mojego dziadka ale nigdy go spytałem o pochodzenie. mnie to wygląda na jakąś popielniczkę, długość około 15cm.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tosiek175 niestety nie mam możliwości w tej chwili zrobienia zdjęcia swojej. Zaznaczyłem jednak na zamieszczonym przez ciebie zdjęciu miejsce, gdzie na mojej jest data i zatarta nazwa, choć w tej chwili zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś indywidualna grawerka.

atb22
na pewno nie lata 90 XX wieku, bo mam tą popiołkę w domu mniej więcej od połowy lat 80 XX w.

Napisano
Niom może i przesadziłem z 90 ale 70-80, ja swoja kupiłem za grosze, fachowcem nie jestem ale po wykończeniu widać że jest to współcześnie wykonane.
Napisano

Odkąd pamiętam to coś było zawsze u mnie w domu, czy ktos może napisać czy spotkał się z takim gadźetem i kiedy mógł być zrobiony? należało to do mojego dziadka ale nigdy go spytałem o pochodzenie. mnie to wygląda na jakąś popielniczkę, długość około 15cm.

Napisano
na mojej popiołce też jest sygnatura R.S. ciekawy jestem czy to dziadek kupił czy może dostał od kogoś. wyrób przypuszczam że jest gdzieś z okresu lata 50-80. może znajdzie się osoba która wie gdzie takie gadżety można było dostać i jak dużo tego powstało???dziękuje za odzew i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie