Elendil Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Proszę o pomoc - Jakiej armi jest ten nieśmiertelnik, jakieś inne informacje...???
Lord_Macragge Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Niemiecki, II wojna. Jakby Kolega mógł, to proszę o napisanie tego, co na nim jest wybite, bo trochę ciężko się doczytać ze zdjęcia.
abcd Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 II/Gendarmerie Einsatz Kommando zur besonderen verwendung czyli operacyjny oddział żandarmerii do zadań specjalnych,zapewne była to jednostka antypartyzancka i pacyfikacyjna,z kolesi musiały być niezłe łobuziaki.Ciekawa blaszka tylko szkoda że niekompletna i połamana,proponuję poświęcic trochę czasu i doszukać resztę,zapewne leży w pobliżu.
Elendil Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Przeszukałem już cały teren w pobliżu, nic więcej nie ma. Dodam, że znalazłem ją w lesie pod Bydgoszczą. Koło niego znalazłem też wile odłamków i łuski z flaka...
Elendil Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Dzięki chłopaki:)Mój pierwszy nieśmiertelnik więc jestem trochę podekscytowany:)137III./Gend.-Eins.-Ko???z. b.V.?????????????do. z.Mam jeszcze jedno pytanie co oznacza wybita literka A" ?Pozdrawiam
Pytanie
Elendil
Proszę o pomoc - Jakiej armi jest ten nieśmiertelnik, jakieś inne informacje...???
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.