Skocz do zawartości

Lejek do Mg42

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdobylem lejek" do Mg42 w niezlym stanie ale nie mam pewnosci co do jego orginalnosci. Czy ktos z was wie czy na lejkach byly bite waffenamty albo jakies inne znaki?
Napisano
Pomsee to był tylko taki Żarcik bo to przecież nie hełm który można upiększyć" jeżeli wygląda na swoje lata to może nie jest od MG3 pozdrawiam Jacenty
Napisano
Jak by się upierać to może być i od Jugosławiańskigo powojennego MG, ale szanse na to małe. Chyba, że przyjechał z naszymi wojakami z Bałkanów.:)
Napisano
E tam w koncu rozne cuda sie zdarzaja a ja tylko chcialem ustalic czy niemcy w czasie II wojny stawiali waffenamty na lejkach od MG42.
  • 4 weeks later...
Napisano
Bjar czy Twoj lejek" ma na obwodzie cztery drobno szlifowane pierscienie (jak na monetach)? Ten czwarty, ostatni pierscien przechodzi w lejek.
Napisano
jak dasz zdjecie , to moge wyeliminowac jedna z kopii, kolega troche tego narobil, banalna konstrukcja i wykonannie dla pierwszego lepszego tokarza amatora, troche tego sprzedalem na allegro
Napisano
pomsee wg mnie na okraglych pierscieniach gwizdka powinno byc monetowanie, na naszych bylo :)
a robilismy z oryginalu

chyba to kopia niestety
Napisano
Na moim gwizdku" jest monetowanie a w dodatku znaleziony on został w okolicznosciach wskazujacych na jego autentycznosc. Kwestia otwarta pozostaje jednak czy Niemcy bili na gwizdkach" waffenamty czy nie?
Napisano
wiec chyba nie bili, bo na naszym oryginalnym w stanie takim jak ten ze zdjecia, nie bylo waffenamtow. ale to tez kwestia w jakiej fabryce produkowano

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie