Skocz do zawartości

Wykrywacz do 500 PLN na początek, poradźcie:)

sakura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Po dobrych 10 latach przerwy ciągnie znów wilka do lasu i tak mam zamiar nabyć wykrywacz, celem powłóczenia się po okopach, poligonach itp... Kiedy biegałem 10 lat temu po Wale Pomorskim miałem wykrywacz home made", lub pożyczonego Armanda.
Tak więc nie jestem ekspertem, przeglądałem Allegro wykrywaczy do 500 PLN jest mnóstwo, ale nie wiem czy są coś warte.
Tak więc zwracam się do Panów doświadczonych eksploratorów o poradę, coś do tej kwoty na początek, niekoniecznie nowego.
Zaznaczam że kopanie ma być dla przyjemności i zabawy, nie spodziewam się wielkich skarbów czy MG42 na początek:)

Z góry dziękuję za porady
Pozdrawiam
Przemek
Napisano
Garrett Ace150/250, Rutus First/Ultra/Ultra II, może jakiś Smętek HS-3 albo Fisher F2 za 500 zł by się trafił. I za tą kwotę chyba tylko te konkretne wykrywacze.

Z dala od zabawek Made In China typu MD3003 itp. W bajki opowiadane przez sprzedawców o ich bajecznych zasięgach nie wierz.
Napisano
No ja bym Ci radzil dozbierac 400 zl i kupić Salamandre. Jest to super wykrywacz na militarke i kolor rowniez. Owiele jest lepszy niż smętek itp. W okopach się super sprawdzi.
Z ace to raczej na pole mozesz isc. Nic ciekawego nim nie znajdziesz na większych głebokosciach.
Pozdrawiam Thomson

PS Jak bys chcial numer do producenta Salamandry to pisz na priva.
Napisano
thomson - zdziwil bys się jakie fartowne są te 'zabawki' zwane ACE150-250
za tą cenę to najlepszy wykrywacz na poletka, a na militarkę 'na upartego' tez ujdzie..
zależy od terenu, im mniej górzysty tym łatwiej kopac plytkim wykrywaczem.
takie moje zdanie.
pozdro!
Napisano
Na początek polecam sprzęt Firmy SAPER wykrywacz metali MIDAS
http://allegro.pl/item364681301_firma_saper_wykrywacz_metali_midas_gwar_3_lata.html
Napisano
Jako pierwsza wykrywke moim zdaniem raczej powinenes wziasc cos uniwersalnego, skoro to poczatek, i pewnie dopiero z czasem dowiesz sie co Cie tak naprawde interesuje.

Midas na monetki zupelnie odpada. To sprzet praktycznie tylko na militarke.

HS-3 radzi sobie o wiele lepiej. Polecalbym HS-3 - bdb na militarke, do tego jakis kolor szarpniesz :) Albo Ultra 2 - bdb na kolor, dotego jakas militarke szarpniesz :) Z tym, ze Ultra 2 jest bardziej uniwersalna.

Ultry 1 nie kupowalbym w ogole, bo za ta sama kase praktycznie mozna miec Ultre 2.

ACE 150 i 250 daja rade na kolor (oczywiscie w ramach swojej ceny), z tym ze militarka raczej odpada (ale sa dosyc wygodne).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie