szmarut23 Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=15734&mm=3&xb=1&vd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmarut23 Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Będzie w top 2008. NIc dodać nic ująć. PS. A ja za jedną tyle już chodzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 mam uczucia mieszane, dziwny zestaw, jak na taki opis... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Bo ty jak zwykle jesteś wszechwiedzący;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 a co tu gadać ! trza zazdrościć :):):) -każdy by chciał mieć takie trafienie -oczywiście poza Kopijnikiem -jego przemyślenia i mnie czasami zwalają z nóg :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 na fotce mamy nieśmiertelniki, klamry i odznaczenia - jest niewiele miejsc gdzie takie obiekty, w takiej ilości występują razem...K.O.P. - mieszane - znaczy - niejednoznaczne... z definicji - nie ma to nic wspólnego z wiedzą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 każdy ma swoje klimaty -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Cze.Super trafienie-nie podlega dyskusji.Za taki strzał popędził bym wierzchem na jeżu przez pokrzywy oblepione szerszeniami , zarażonymi ptasią grypą :) . Logiki w tym odkryciu nie szukam ,bo namacalna historia wielokrotnie mi pokazała , jak mało wiem. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Jestem tego zdania co Fiodor. Nie robią na mnie wrażenia te rzeczy, a generalizując - te symbole kojarzą mi się z bezmyślnym mordowaniem cywilów (choć jest to trochę populizm z mojej strony).I wojna to sentyment, klimat i resztki jakiegoś honoru żołnierskiego, czego nie można powiedzieć o nalotach na miasta, obozach koncentracyjnych, pacyfikacjach wsi itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 o - coś konkretnego...--------ja widziałem takie znalezisko - z właścicielami...ale każdy ma swoje, doświadczenia...a i tak wolałbym stolik artyleryjski WP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 dot. banderasa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 fiodor , walker wasze posty to chyba prowokacja? II wojna , niemcy to nie klimat ? Kurcze, są ludzie np tacy jak ja dla których to jest własnie mega klimat. Dla mnie wyciągnięcie niesmiertelnika z ziemi, to uczucie, jest prawie jak orgazm ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 dot. Kopijnik-czy zgłosiłeś to swoje znalezisko z właścicielami i gdzie (sprytna zmiana tematu aby przyćmić rangę trafienia ) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 to nie moje... to ekshumacja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 dot. kopijnik. My tu się nie chwalimy co widzieliśmy, tylko co znależliśmy :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 to oznacza, że każda z wypowiedzi w tym wątku, jest ieprawomyślna"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Racja.Czyli kończąc spór- to trafienie jest topowe. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmarut23 Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Ale spór się wywiązał...Więc dopowiem i swoje: dla jednych znalezisko piękne dla drugich nie, ale wydaje mi się, że zależne to może być od tego gdzie kto szuka (historia regionu) i co znajduje i ile ma stażu ( im wcześniej zaczął tym .. no tu bywa różnie).Chciałem tylko pokazać jedno z większych drobnicowych" odkryć tego roku a tu taki szum się zrobił.A wypowiedzi typu że II WŚ to nie klimat tylko ...(no właśnie czym dla was są?) to już lekka przesada, owszem zgadzam się ze stwierdzeniem, że fanty z I WŚ i starsze są o wiele ciekawsze, piękniejsze, lepiej wykonane ( tu można by tak bez końca) ale jeśli dla niektórych takie znalezisko jest tylko małym przecinkiem w jego historii eksploracji, nie interesuje go II WŚ, lub ma tego wszystkiego na pęczki to proszę niech słowa krytyki i swojej wypowiedzi pierw przemyśli a następnie może lepiej zachowa dla siebie.Większość z grona forumowiczów nie jedno widziała nie jedno wykopała i ja również, jednak owe trafienie wzbudziło we mnie podziw pod względem ilościowym oraz fakt że niemieckiej alu jeszcze nie udało mi sie kopnąć (może dlatego że siedzę w pozycjach I WŚ? :D ). A co do znaleziska roku: chodziło mi o macierzysta stronę (inny klimat wyboru topowych).Banderas - oglądałem kabarety, potem przeczytałem twoją wypowiedź i sie popłakałem ze śmiechu, grunt to dobra wyobraźnia - życzę Ci takiego trafienia abyś mógł zrealizować to o czym napisałeś.PS: A może Tu byśmy zorganizowali konkurs na top roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CONRADO Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Tutaj piekne trafienie dla tych ktorym sie robi niedobrze na widok swastyki...http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=13397&mm=3&xb=1&vd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Spokojnie chłopy :) Z tym klimatem to może źle ująłem. Klimat to może mieć wszystko i to są indywidualne preferencje.Co do sentymentu to po prostu jak znajdę przedmiot z IWŚ to nasuwa mi to myśli o ciężkim życiu okopowym, walkach wręcz, młodych ludziach którzy ginęli za swoje ojczyzny.Gdy zobaczyłem pierwszy raz klamrę Wehrmachtu to przepraszam ale pomyślałem o tych ludziach których bez powodu rozstrzelano nieopodal w lesie. Co dopiero gdyby wspomnieć o wszystkim co Niemcy robili na naszych ziemiach. Co niektórzy musieli by to zobaczyć albo stracić kogoś z rodziny, a wtedy zaczęli by zbierać monety :)Trafienie fajne ale pierwsze miejsce to nieeeee :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Ale o sssso chodzi ?Pyskówkę zaczął K.O.P. i nikt tego nie zauważył ?A to że komuś sie nie podoba że sie nie podoba to co (mnie)sie podoba, co komu do tego ? O gustach sie nie dyskutuje ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Przecież ja napisałem kopiejnikowi że podziwiam jego wiedze to chyba komplement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Na Wszelki Wypadek - Podziękuję...chociaż wszystko zostało powiedziane 2008-05-14 21:22:26_________________________________________________________Odnośnie Top Foto - fajny pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba37 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 PS: A może Tu byśmy zorganizowali konkurs na top roku?"Jasne, zaraz zaroi sie od wszelakich łusek czy innego szmelcu.Litości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 miejsce masowego rozbrojenia......albo masowego mordu.może i fajne trafienie, ale jakoś niezbyt darzę sentymentem fanty z Trzeciej Rzeszy...Ilościowka fakt, super sprawa, ale osobiscie wolalbym mniej, i inaczej.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.