Skocz do zawartości

Nie moje ale piękne!!!

Rekomendowane odpowiedzi

na fotce mamy nieśmiertelniki, klamry i odznaczenia - jest niewiele miejsc gdzie takie obiekty, w takiej ilości występują razem...
K.O.P. - mieszane - znaczy - niejednoznaczne... z definicji - nie ma to nic wspólnego z wiedzą ...

Cze.Super trafienie-nie podlega dyskusji.Za taki strzał popędził bym wierzchem na jeżu przez pokrzywy oblepione szerszeniami , zarażonymi ptasią grypą :) . Logiki w tym odkryciu nie szukam ,bo namacalna historia wielokrotnie mi pokazała , jak mało wiem. pzdr.

Jestem tego zdania co Fiodor. Nie robią na mnie wrażenia te rzeczy, a generalizując - te symbole kojarzą mi się z bezmyślnym mordowaniem cywilów (choć jest to trochę populizm z mojej strony).
I wojna to sentyment, klimat i resztki jakiegoś honoru żołnierskiego, czego nie można powiedzieć o nalotach na miasta, obozach koncentracyjnych, pacyfikacjach wsi itd.

fiodor , walker wasze posty to chyba prowokacja? II wojna , niemcy to nie klimat ? Kurcze, są ludzie np tacy jak ja dla których to jest własnie mega klimat. Dla mnie wyciągnięcie niesmiertelnika z ziemi, to uczucie, jest prawie jak orgazm ;)

Ale spór się wywiązał...
Więc dopowiem i swoje: dla jednych znalezisko piękne dla drugich nie, ale wydaje mi się, że zależne to może być od tego gdzie kto szuka (historia regionu) i co znajduje i ile ma stażu ( im wcześniej zaczął tym .. no tu bywa różnie).
Chciałem tylko pokazać jedno z większych drobnicowych" odkryć tego roku a tu taki szum się zrobił.
A wypowiedzi typu że II WŚ to nie klimat tylko ...(no właśnie czym dla was są?) to już lekka przesada, owszem zgadzam się ze stwierdzeniem, że fanty z I WŚ i starsze są o wiele ciekawsze, piękniejsze, lepiej wykonane ( tu można by tak bez końca) ale jeśli dla niektórych takie znalezisko jest tylko małym przecinkiem w jego historii eksploracji, nie interesuje go II WŚ, lub ma tego wszystkiego na pęczki to proszę niech słowa krytyki i swojej wypowiedzi pierw przemyśli a następnie może lepiej zachowa dla siebie.
Większość z grona forumowiczów nie jedno widziała nie jedno wykopała i ja również, jednak owe trafienie wzbudziło we mnie podziw pod względem ilościowym oraz fakt że niemieckiej alu jeszcze nie udało mi sie kopnąć (może dlatego że siedzę w pozycjach I WŚ? :D ).
A co do znaleziska roku: chodziło mi o macierzysta stronę (inny klimat wyboru topowych).
Banderas - oglądałem kabarety, potem przeczytałem twoją wypowiedź i sie popłakałem ze śmiechu, grunt to dobra wyobraźnia - życzę Ci takiego trafienia abyś mógł zrealizować to o czym napisałeś.

PS: A może Tu byśmy zorganizowali konkurs na top roku?

Spokojnie chłopy :) Z tym klimatem to może źle ująłem. Klimat to może mieć wszystko i to są indywidualne preferencje.
Co do sentymentu to po prostu jak znajdę przedmiot z IWŚ to nasuwa mi to myśli o ciężkim życiu okopowym, walkach wręcz, młodych ludziach którzy ginęli za swoje ojczyzny.
Gdy zobaczyłem pierwszy raz klamrę Wehrmachtu to przepraszam ale pomyślałem o tych ludziach których bez powodu rozstrzelano nieopodal w lesie. Co dopiero gdyby wspomnieć o wszystkim co Niemcy robili na naszych ziemiach. Co niektórzy musieli by to zobaczyć albo stracić kogoś z rodziny, a wtedy zaczęli by zbierać monety :)
Trafienie fajne ale pierwsze miejsce to nieeeee :)

Ale o sssso chodzi ?

Pyskówkę zaczął K.O.P. i nikt tego nie zauważył ?
A to że komuś sie nie podoba że sie nie podoba to co (mnie)sie podoba, co komu do tego ? O gustach sie nie dyskutuje ?

Pozdrawiam

miejsce masowego rozbrojenia...
...albo masowego mordu.

może i fajne trafienie, ale jakoś niezbyt darzę sentymentem fanty z Trzeciej Rzeszy...
Ilościowka fakt, super sprawa, ale osobiscie wolalbym mniej, i inaczej.
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie