gibki9 Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 fragment opisu z powstania styczniowego maj 1863r.Drugi odział ochotników częstochowskich wyruszył z miasta 24 I pod dowództwem Teodora Cieszkowskiego. Dotarł na punkt zbiorczy pod Ojcowem, w lutym uczestniczył w walkach o Sosnowiec. Po zwycięstwie w Zagłębiu oddział Cieszkowskiego wyruszył na północ zajmując PANKI. Tam uruchomił produkcję armat dla powstańców. Ścigany przez wojska carskie Cieszkowski wycofał się w kierunku Zagłębia, pod Mrzygłodem stoczył zwycięską potyczkę z Rosjanami.. Następnie zdobył Radomsko, rozbrajając garnizon w tym mieście."nie nie doszedl mail.jak cos to gg6762774lub pisz tez do totalapzdr.
siwy_49 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Panowie a może ktoś wie coś o okolicy Koszecina? Kopałem tam parę minut i wychodzi dużo kul muszkietowych. Powodzenia w biesach. Zostawcie cos dla mnie. pozdro
8total4 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Koszęcin był broniony we Wrześniu `39r o ile dobrze pamiętam przez któryś z Pułków Krakowskiej Brygady Kawalerii.Kule muszkietowe? jaki kaliber?Raczej myśliwskie, ale możesz podeslac fotke.wyszlo cos oprocz nich? pozdro!!
kamil93 Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 siema,jak wy to robicie że coś znajdujecie? ewentualnie jakiego sprzętu używacie? bo sam próbowałem coś znaleść w bunkrach na wale pomorskim i nic nie znalazłem i skąd wiecie gdzie mniej więcej szukać?wiem że to nie jest temat do tego ale nie umiałem nigdzie znaleśc odpowiedniegops.szukał ktoś kiedyś czegoś w okolicach Rudy Śląskiej?
makler Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 witam od niedawna zajmuję się poszukiwaniami ;ale chętnie wybrałbym się gdzieś na eksplorację terenu podaję gg 2473402 , gdybym się gdzieś wybierał(na razie okolice cze-wy) dam znać pozdrawiam
OloOcki Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 o sprzęcie masz w dziale sprzęt poszukiwaczy". Gdzie szukać? Najlepiej kup/wypożycz jakąś książkę na temat, który Cię interesuje.Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.