Skocz do zawartości
  • 0

Śledż do namiotu

leszekranger11

Pytanie

Napisano

Czy ktoś z kolegów spotkał sie z takim śledziem do namiotu,IIw.ś.Prawdopodobnie Niemiecki.Znaleziony w okopie w kształcie rozłożonej litery V,gdzie spało 2 zolnierzy i mogli nakryć sie pałatką,mocując, ja śledziem ze zdjęcia.W okopie były też łuski mauzer 44,oraz hełm. POZDRAWIAM.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z kolegów spotkał sie z takim śledziem do namiotu,IIw.ś.Prawdopodobnie Niemiecki.Znaleziony w okopie w kształcie rozłożonej litery V,gdzie spało 2 zolnierzy i mogli nakryć sie pałatką,mocując, ja śledziem ze zdjęcia.W okopie były też łuski mauzer 44,oraz hełm. POZDRAWIAM.

Napisano
kol. leszekranger11: a czy niemożliwym było użycie go jako śledzia, wbrew regulaminowi? zwykly kawal stali, wygięty i już.. :)
to była wojna, a na wojnie czas na myślenie szybko mija, tam się nie myśli - tam się zabija.

zaufaj laino'wi i bjar'owi.

ps. bjar_1 - wyszla jeszcze jedna blaszka(nedaleko tej Rzeźnika), jak cos to podeślę na priv dane, moze tez jednostka walczaca gdzies w Świetokrzyskiem.

pozdro!
Napisano
Kiedyś znalazłem takie same 2 śledzie na poz niem.Niestety było to dwa lata temu i nie dysponuję fotografią.Czyli możliwe że woj.niem.posiadały takie śledzie na wyposażeniu.
Pozdrawiam.
Napisano

Tak wyglądał niemiecki śledz od namiotu.To co na fotce moim skromnym zdaniem sledzia nie przypomina.pozdrawiam.

Napisano
Zgadzam się z tobą kol.lain całkowicie.Tak jak na zdjęciu twoim ,wygląda śledź do namiotu.Mam jednak duże wątpliwości czy nie stosowano jeszcze innych śledzi.Miejsce w którym został znaleziony,głębokość oraz inne fanty na polu bitwy wskazują że to jest jednak prod.Niemieckiej. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie