Skocz do zawartości

X Terra 70 czy Sovereign GT

Skok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziś dostałem swoją Xterre 70. Pierwsze wrażenie to solidne wykonanie i lekkość (pod tymi względami jest dużo lepsza od smętka). Zaraz ruszam wypróbować ją na złażonej miejscówce. Zobaczymy co z tego będzie. Powoli zaczynam rozumieć instrukcję :-)
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
... no ijak tam pierwsze wrażenia z wyjścia w teren? - a może coś już kopnąłeś ciekawego? - ja na pierwszym teście trafiłem carski gwizdek sygnałowy - taki fart na początek :) - pozdro!
Napisano
Witam mam podobny problem jak Skok,ale potrzebuje dodatkowych informacji. Jestem szczęśliwym posiadaczem Smętka od 1996 r. I nigdy tego sprzętu nie odstawie ale jest to już dość wiekowy wykrywacz i rozglądam się za sprzętem, który by go zastąpił. Chodzi mi o wykrywacz wyłącznie na militarke o zasięgu conajmniej takim jak smętek z najwiekszą cewką. Nie potrzebuje wykrywki uniwersalnej np. na stalową militarkę i monetki. Na pola mam EX II. Sprzęt będę używał wyłącznie na stalowe przedmioty i duże kolory. Polecano mi F 75, oczywiście XT 70 - to jakaś mania - i sov. GT. Niestety nie miałem f75 i sov. GT w rękach i nie wiem czy mają takie zasięgi na stalowe przedmioty jak smętek z największą cewką, a tylko taki wykrywacz mnie interesuje. Oczywiście nie chodzi mi też o rame. Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
Napisano
Kolego pni,ilu uzytkowników tyle wypowiedzi i opini.
Jak wiadomo do militarki to tryb statyczny,a ten posiada niewiele sprzetów tak naprawdę.
Faktycznie przez ludzi jest chwalony jest fisher f75,posiada prawdziwy tryb statyczny i to jest własnie ta zaleta.Zagraniczne wykrywacze dynamiczne bija na głowe polskie statyki",taka jest prawda.A nie mówię już o statyce np. w takim fisherze.Czytałem wypowiedzi nt.własnie tego wykrywacza na innym forum,i uzytkownicy są zadowoleni,wg.nich zasięg 130-150cm jest naprawde realny i mozliwy do osiagniecia.
Jak masz EXII to wiesz że ten sprzet jest też głeboki.
Co do Np.Soverigna GT,którego posiadam,mogę stwierdzić że z jego cewką 24 cm,bije smetka z cewką 30cm na głowę.(Wiem co mówię bo ze smętkiem chodziłem 1,5 roku).

Jest kilka postów użytkowników którzy chodzą na militarke z GT.Jak znajdę to wkleje tu.
pozdr.
Napisano
Witam!!
Musze powiedzieć ze jak na razie ze swojej xterry jestem zadowolony. W obsłudze jest naprawdę prosta. W terenie byłem co prawda może ze 3 godziny. Poszedłem w miejsce 3x3 metra gdzie wcześniej smętkiem wyciągnąłem parę anz29. Skręcałem w nim nawet dyskryminacje. Z x terrą w kilka minut miałem jeszcze 3 sztuki i jeden kapturek. Właśnie wróciłem z majówki i tam w ośrodku polazłem sobie na plaże. Plaża raczej mała może tak z 10 metrów i raczej nie szczególnie jakoś tłumnie odwiedzana. Ustukałem jakieś 15 zł i dwa pierścionki. Ten wykrywacz to naprawdę kombajn na kolory.

Pozdr
Napisano
Wielkie dzięki za te posty mam czas na wybór wykrywacza, także chętnie posłucham także innych podpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam
pni
Napisano
Oleq - Sovereign nie jest o wiele cięższy od innych sprzętów, ale problemem jest kiepska ergonomia co sprawia, że na serio odczuwasz jego wagę;) Częściowym rozwiązaniem jest modyfikacja rurki nośnej tzw sztycy".

Pozdrawiam

VW
  • 2 weeks later...
Napisano
Ocenę w punktach wszystkich istotnych parametrów obu wykrywaczy znajdziesz na:
http://www.detectorpro.co.uk/minelab.htm
Wyjaśnienie skrótów na stronie głównej - home.
  • 2 weeks later...
Napisano
Chociaż posiadam 70 to uważam że Sovereign GT to bdb sprzęty na drobnicę(widziałem jak spisuje się w terenie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie