Skok Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Napisano 30 Kwiecień 2008 Dziś dostałem swoją Xterre 70. Pierwsze wrażenie to solidne wykonanie i lekkość (pod tymi względami jest dużo lepsza od smętka). Zaraz ruszam wypróbować ją na złażonej miejscówce. Zobaczymy co z tego będzie. Powoli zaczynam rozumieć instrukcję :-)
kopacz18 Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 ... no ijak tam pierwsze wrażenia z wyjścia w teren? - a może coś już kopnąłeś ciekawego? - ja na pierwszym teście trafiłem carski gwizdek sygnałowy - taki fart na początek :) - pozdro!
pni Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Witam mam podobny problem jak Skok,ale potrzebuje dodatkowych informacji. Jestem szczęśliwym posiadaczem Smętka od 1996 r. I nigdy tego sprzętu nie odstawie ale jest to już dość wiekowy wykrywacz i rozglądam się za sprzętem, który by go zastąpił. Chodzi mi o wykrywacz wyłącznie na militarke o zasięgu conajmniej takim jak smętek z najwiekszą cewką. Nie potrzebuje wykrywki uniwersalnej np. na stalową militarkę i monetki. Na pola mam EX II. Sprzęt będę używał wyłącznie na stalowe przedmioty i duże kolory. Polecano mi F 75, oczywiście XT 70 - to jakaś mania - i sov. GT. Niestety nie miałem f75 i sov. GT w rękach i nie wiem czy mają takie zasięgi na stalowe przedmioty jak smętek z największą cewką, a tylko taki wykrywacz mnie interesuje. Oczywiście nie chodzi mi też o rame. Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
terenowiec69 Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Kolego pni,ilu uzytkowników tyle wypowiedzi i opini.Jak wiadomo do militarki to tryb statyczny,a ten posiada niewiele sprzetów tak naprawdę.Faktycznie przez ludzi jest chwalony jest fisher f75,posiada prawdziwy tryb statyczny i to jest własnie ta zaleta.Zagraniczne wykrywacze dynamiczne bija na głowe polskie statyki",taka jest prawda.A nie mówię już o statyce np. w takim fisherze.Czytałem wypowiedzi nt.własnie tego wykrywacza na innym forum,i uzytkownicy są zadowoleni,wg.nich zasięg 130-150cm jest naprawde realny i mozliwy do osiagniecia.Jak masz EXII to wiesz że ten sprzet jest też głeboki.Co do Np.Soverigna GT,którego posiadam,mogę stwierdzić że z jego cewką 24 cm,bije smetka z cewką 30cm na głowę.(Wiem co mówię bo ze smętkiem chodziłem 1,5 roku).Jest kilka postów użytkowników którzy chodzą na militarke z GT.Jak znajdę to wkleje tu.pozdr.
terenowiec69 Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Tu jeden watek.http://www.odkrywca.pl/festung-glogau-wiosna,625544.html#625544
Skok Napisano 3 Maj 2008 Autor Napisano 3 Maj 2008 Witam!!Musze powiedzieć ze jak na razie ze swojej xterry jestem zadowolony. W obsłudze jest naprawdę prosta. W terenie byłem co prawda może ze 3 godziny. Poszedłem w miejsce 3x3 metra gdzie wcześniej smętkiem wyciągnąłem parę anz29. Skręcałem w nim nawet dyskryminacje. Z x terrą w kilka minut miałem jeszcze 3 sztuki i jeden kapturek. Właśnie wróciłem z majówki i tam w ośrodku polazłem sobie na plaże. Plaża raczej mała może tak z 10 metrów i raczej nie szczególnie jakoś tłumnie odwiedzana. Ustukałem jakieś 15 zł i dwa pierścionki. Ten wykrywacz to naprawdę kombajn na kolory.Pozdr
pni Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Wielkie dzięki za te posty mam czas na wybór wykrywacza, także chętnie posłucham także innych podpowiedzi. Serdecznie pozdrawiampni
VanWorden Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Oleq - Sovereign nie jest o wiele cięższy od innych sprzętów, ale problemem jest kiepska ergonomia co sprawia, że na serio odczuwasz jego wagę;) Częściowym rozwiązaniem jest modyfikacja rurki nośnej tzw sztycy".PozdrawiamVW
Raned Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Ocenę w punktach wszystkich istotnych parametrów obu wykrywaczy znajdziesz na:http://www.detectorpro.co.uk/minelab.htmWyjaśnienie skrótów na stronie głównej - home.
F3lix Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Chociaż posiadam 70 to uważam że Sovereign GT to bdb sprzęty na drobnicę(widziałem jak spisuje się w terenie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.