Skocz do zawartości
  • 0

Niewypał?

butchcassiddy

Pytanie

Napisano

Witam. Podczas spaceru po lesie znalazłem taki oto przedmiot. Leżał na wierzchu, w pobliżu leśnej drogi. Początkowo myślałem , że to kawałek rury wodociągowej ale chyba jednak nie... Ma pierścień z metalu kolorowego i spod rdzy pokrywającej czubek widać fragmenty mosiądzu. Jeden koniec płaski, drugi spiczasty. Jak na pocisk działowy ma jednak dziwne proporcje. Długość ok. 40-60 cm a średnica jakieś 4-6 cm. Może to jakaś rakieta? Jeżeli to jakieś paskudztwo to zawiadomię saperów, może uratuję czyjeś zdrowie. Proszę o pomoc w identyfikacji.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Też na spacerze noszę wampirki". To z mosiądzu to zapalnik i pierścień prowadzący. Mi to wygląda na nabój kalibru 20 mm, ale oczywiście mogę się mylić.
Napisano
Jezu, ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, 45 radziecka burząca/odłamkowa w łusce stalowej, nie twórzcie konspiracyjnych teorii, widać, że leżała chwilę na wierzchu. Temu co ją tak zostawił muka a temu co ją ponownie odnalazł należy się choć pomoc przy identyfikacji, przecież mógłby ją zostawić w cholerę jak inni, nie mówić nikomu i nie byłoby tematu. Poza tym to złom rozlatujący się w rękach, co nie znaczy, że odpowiednie służby nie powinny zostać zawiadomione. Szerokości, baaajoooo
Napisano
Bardzo ciekawie tłumaczysz butchcassiddy ale mie to nie przekonało bo kto z forumowiczów na spacerze nosi takie rękawice?chyba tylko ci co latają z wykrywką i łopatką.
Napisano
podloze czarne a fant suchy... rekawiczka brudna...
prawda jednak lezy po srodku; butchcassiddy brykal z wykrywka ale zlom juz lezal na wierzchu

sorki za ortografie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie