Skocz do zawartości

Bofors w boju, desant spadochronowy

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jazłowiak & Co.!
Bardzo dziękuję wszystkim za kolejną porcję wyzwisk i inwektyw.
Tradycyjne pozdro!
PS.
1) Pytałem wyraźnie: Tylko mi nie mów, że mieliście ma myśli karabinek wz. 91/98/25...",
2) Próbka uzyskanych odpowiedzi: Nie skarbie, Mam na myśli Mosina wz.25", istniał mosiek wz 25" (o inwektywach i wyzwiskach nie wspominam),
3) Kup sobie Kolego Kawalerię Samodzielną w bitwie nad Bzura i tam znajdziesz zdjęcie takiego polskiego Mosina, o którym piszesz, że nie istniał",
4) A. Konstankiewicz, M. Jeske, Uzbrojenie i sprzęt specjalny... , [w:] Kawaleria samodzielnma Wojska Polskiego w bitwie nad Bzurą, Warszawa 2004,
s. 289: Karabinek 7,9 Mosin wz. 1891/1898/1925",
s. 298: Kanonierzy uzbrojeni sa w przerobione w Polsce karabinki wz. 1891/98/25",
5) NO COMMENT!!!

W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów, którymi mógłbym dostatecznie obelżywie określić Twoje zachowanie!
Już na samym początku stwierdziłem: Tylko mi nie mów, że mieliście ma myśli karabinek wz. 91/98/25...", na co raczyłeś odpowiedzieć: Nie skarbie, Mam na myśli Mosina wz.25"!
Wątpliwe pozdro!
PS. Tak, nadal upieram się, że karabinek Mosin wz. 25 nie istniał. Jak dla mnie wz. 91/98/25 to nie to samo co wz. 25!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie