Swiety82 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Ciekawy arcik, oceńcie sami...http://www.pardon.pl/artykul/4561/wejherowscy_czolgisci_wciaz_bronia_czolgu_przed_ksiedzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalman Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Czysty debilizm ze strony księdza niech stawia kapliczkę 10m dalej od czołgu (ruski bo ruski ale innych tam nie było za wyjątkiem niemieckich)..taniej wyjdzie wymiana go (klechy) przez parafian na nowego może ten będzie miał więcej zrozumienia... a zaoszczędzone pieniądze dać dzieciakom na dożywianie w szkole..tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Będzie nowa kapliczka,nowa fura dla dobrodzieja ...i czołg pocięty na złomie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko7 Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Ja również zainteresowałem się tym artykułem. I stwierdziłem że warto się przyłączyć do petycji w obronie pomnika(czołgu).A jak jest wasza opinia na ten temat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundzio11 Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Ja juz wysłałem swoje poparcie .Czarnego księcia interesuje tylko jak omamic jak najwiekszą rzeszę ludzi.Kapliczek w Polsce nie brakuje,a sprzętu coraz mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Wytłumacz to dobrodziejowi :) Jak już zniknie to diabelskie żelaztwo to się zacznie zbiórkę parafialną na kapliczkę i jeszcze się dziengi z urzędu dostanie....kasa to kasa -nie śmierdzi ...Panie Boże Ty to widzisz i nie grzmisz !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 tak, czasy cięzkie nadeszły dla niektórych pomników.Akcja warta działania. Mamy 2008 r. a dalej dzielimy tych co walczyli o Polskę na tych ze wschodu i zachodu tak jaby krew tych i tych nie była czerwona. Taki kraj. Może i coś w Lęborku udałoby się podziałać w sprawe tamtejszego pomnika. Pozytywny przykład mamy w Wejherowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.