Skocz do zawartości

wiem gdzie lezy niemiecki samolot z II wojny

Pablo3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możecie do mnie mówić Edward Nożycoręki jeśli pan Pablo3 odezwie sie w sprawie tego postu:] Nie róbcie se jaj bo to już nie jest smieszne i ile to już można:/
Napisano
Wy się śmiejecie i jaja robicie. Czas jakiś temu dałem post
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=100112#101107
i oczekiwałem że ktoś mający głęboką wykrywkę, jakis two box przyjedzie sobie obejrzeć miejsce ale wygląda na to że nikogo nie było, żadne dołki się nie pojawiły, najbliższego sąsiada nikt nie pytał. Jakby ktoś się jednak zainteresował to zaprowadzę na miejsce i PALCEM pokażę.
Napisano
a pamiętacie motor bmw z koszem w jeziorze?nam kiedyś rolnik o czołgu powiedział że w bagnie jest.czołgu nie było ale całkiem dobre widły znaleźliśmy.kilka garnków i nic więcej.jeśli ktoś pisze że ma namiary na samoloty czołgi albo motory to niech najpierw to sprawdzi.jak by ktoś wideł potrzebował to mogę podać namiary.może to nie to czy czołg albo samolot ale przynajmniej pewne.
Napisano
A ja wiem na 123% gdzie lezy łuska od mausa.jakby ktoś chciał zorganizowac poszukiwania(tzn ujawnię miejsce dopiero jak zobacze wszystkie wymagane kwity)to służe informacją.
pozdrawiam
Napisano
Grendel z całym szacunkiem do Twojej osoby(za wiedze za całokształt)ale Ty nie masz szans na wyrwanie ode mnie tej informacji.po prostu nie jestes w stanie załatwic całej makulatury.
Pozdrawiam
Napisano
Jaca,
Hieh...Mialem na mysli Panzerkampfwagen Maus" ;o)
Ale masz racje - calej tej biurokratycznej, zezwoleniowej makulatury zalatwic nie moge (i nie chce). ;o)
Ani dla luski od Maus'a, ani nawet dla maus'a ;o)
Pozdrowienia
Grendel
P.S.
Wybaczcie zartobliwy off-topic.
  • 4 months later...
Napisano
Jezeli ktokolwiek jest mi wstanie powiedziec na temat tego samolotu a taki owy samolot tam jest to bardzo prosze o info. Ja niedlugo wrzuce pare fotek-mam pare fantow z tego samolotu. Jestem z Polkowic i szukam chetne osoby do wspolnych wypraw w okolice i nietylko, mam sprzet niezbedny i auto. Czekam na odpowiedzi zainteresowanych. pozdrawiam.
Napisano
I ja wiem gdzie jest, a raczej gdzie był rozbity [w styczniu 45 roku] niemiecki samolot pr. Ju 87D. Tyle tylko, że w jakiś czas po wojnie przyjechali ZIS-em piać nasi saperzy, wykopali silnik i go zabrali, a więc fantów pewnie z niego niewiele zostało. Został natomiast ślad w postaci wybulenia" skarpy. Jak poprawi się pogoda to może zrobię parę zdjęć. Swoją drogą to powinny się zachować jakieś dokumenty w archiwach wojskowych dotyczące działalności naszych saperów na tej iwie", może ktoś z bywalców Forum ma do nich dostęp?

balans
Napisano
Nasłuchał się człowiek w dzieciństwie różnych opowieści
a to tu spadł samolot, a to tam dziadek kolegi z podstawówki coś zakopał itp. Przeżyło się kilkadziesiąt latek i co - widzę u znajomego śmigło. Pytam skąd to
a on z tąd i tąd, zgadzało się z dokładnością do pięciu
metrów z opowieścią usłyszaną w podstawówce.
Od tego czasu wierzę że duża cześć tych usłuszanych kiedyś
opowieści jest prawdziwa no zredukuję do 25% to i tak warto.Pzdr. A żeby było ciekawie to przypomniała mi się opowieść babki o sakwie z okresu rabacji może się mieści w tych 25%, sakwa skórzana pewnie się rozpadła ale miała być wielkości wiadra to może sznur pozostał haha.Jeszcze raz pozdrawiam.
Napisano

Witam ja mysle ze takie namiary zawsze trzeba sprawdzac sam osobiscie niedawno trafilem calkiem niezle miejse i szczatki po rosyjskim samolocie zreszta to nie pierwszy moj namiezony samolot dolanczam fotke z czesciami z samolotu jak zrobie lepsze to dodam a koledze radze jak najszybciej spenetrowac teren sempy czekaja !!!!

Napisano

kolego jotes to ze masz liczbę 3000 koło swojego nicka to nie znaczy że masz sobie robić żarty z ludzi . to co zobaczysz na zdjęciu jest częsćią całej konstrukcji drewniano-stalowej / na kołach / znalezionej w tym roku dzięki różnym opowiadaniom ...........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie