martian. Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Guzik nie belgijski tylko brytyjski I i II wś. a grosiak pewnikiem 1813.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Guziczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 5 kopiejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Krzyżyk.Pamiątka z Częstochowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Hej!krzyżyk super! pęknięty czy prostowany?ładne fanty Panowie, a ja bez wykrywki:( ale już nie długo bo od poniedziałku do pracy:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Roadrunner ładnie kadrujesz monetki tylko jajka z nich robisz. Trochę zniekształcone wychodzą.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 A dziękuje,ale to nie moje dzieło bo zaczynam się dopiero uczyć jak i co zrobić z fotkami,te fotki zrobił dla mnie Gniewkos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Witam.Krzyżyk musiałem prostować bo wyszedł z ziemi zgięty.Pozdro i powodzenia w nowej pracy.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Dzięki dzięki!Super fant! Mam nadzieję, że się teraz poukłada i także ja zacznę wrzucać tutaj swoje fanty!sprat teraz to się czepiasz minimalnie są:) ale robione już późno i to w dodatku latały 350 km te monetki co chwile, żeby je zrobić:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 23 Listopad 2008 Autor Share Napisano 23 Listopad 2008 15 kopiejek z 16 listopada już po czyszczeniu :)-prawda że ładne? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Brawo.Ta twoja metoda czyni cuda z monetek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Nie no - klasa :)Kto by pomyślał, że tak ładnie bedzie wyglądała. Jak ją znalazleś to nawet nie było wiadomo co to a teraz - gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilzken Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Gratuluję Roadrunner fantów. Możesz mi zdradzić swój sposób czyszczenie monetek?pozdrawiamwilzken Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 24 Listopad 2008 Autor Share Napisano 24 Listopad 2008 wilzken proszę bardzo:http://www.tpzn.fora.pl/artykuly,15/czyszczenie-monet-wykopkowych-elektroliza,109.html-autor bardzo ładnie i zrozumiale opisał cały proces przygotowania jak i samego czyszczenia,wiec kazdy połapie sie o co w tym chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilzken Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Dzięki, bardzo ciekawa stronka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Kopiejki super faktycznie fajnie wyszły!!No zdjęcie rzeczywiście troszkę jajowate wyszło!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Uff chłopy, byle do 2009 do strasznie długo się już ten wątek otwiera:)))U nas natrzaskało białego paskudztwa, na razie sezon spauzowany:)))Fanty jak zwykle fajowe. Ganiacie tylko za monetkami czy wychodzą jakieś militaria??Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 25 Listopad 2008 Autor Share Napisano 25 Listopad 2008 f35jsf ganiamy tez za militarką ale jak narazie bez większych efektów (brak szczęścia?) a przecież nie będziemy wklejać non stop zdjęć łusek od pepeszy :) Dużo monetek bo jesień była żniwa i dlatego okazja do polatania po polach.Wiem że wątek już długi i niedługo założy się nowy-tak jak napisałeś yle do 2009" :)U nas też śniegu trochę leży i jak tak dalej pójdzie to 2007 zakończymy niebawem.Dziękuje wszystkim za odwiedziny - DARZ DÓŁ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 25 Listopad 2008 Autor Share Napisano 25 Listopad 2008 Oj pomyłka miało być że 2008 zakończymy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 hehe 2009 dopiero przed nami:) i oby kolejny wątek był dłuższy od tego:Dpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 U mnie dzisiaj takie :) ...z ciekawszych ;) Mam w końcu sreberka :PPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2008 No ładnie!Fajniusie te monetki,a my byliśmy w sobotę tylko na 4h i bez większych rewelacji tzn groszek i guziczek z orzełkiem w koronie do tego po garści mauserków i pepeszek :)Daj tą monetkę po lewej na identyfikacje i pokaż fotki samej monetki z awersem i rewersem.A może tutaj ktoś nam ja rozpozna?Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2008 A nie zauważyłem że już dałeś:http://www.odkrywca-online.com/stara-moneta-identyfikacja,644510.html#644510 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Sie ma!monetka super! to do góry to sygnet? srebrny? daj foto punc! to zobaczymy co to?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.