Arbi1000 Napisano 16 Listopad 2008 Autor Share Napisano 16 Listopad 2008 Pogoda rano nie zachęcała, ale co tam.Jedziemy i kopiemy.Takiego ptaszka jak ten na zdjęciu, chyba ktoś ostatnio prezentował na forum? Poszukam i porównam.Szkoda, że ten jest jednoskrzydły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Share Napisano 18 Listopad 2008 Liczyłem, że odnajdę drugie skrzydło ale się nie udało.Znalazłem jednak dolną półkulę od tej figurki.Jest w niej gwint od spodu.Jeszcze nie wiem jaką funkcję pełnił ten ptaszek.Wysokość 5 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Sezon 2008 zakończony więc małe podsumowanie.Najlepsze monetki są już w klaserach a ok.100 sztuk jeszcze pływa w oliwie.Te na fotce to już sam złom i takie pójdą do pudełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Na militarkę zacząłem chodzić pod koniec sezonu więc jeszcze marne wyniki.Oczywiście jest cała masa łusek, ale to kazdy wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Ta blaszka na dole byla odwrócona na poprzedniej fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Krasnaja Armia też się pojawiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Ozdoby dla koni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Plomby wszelakiej maści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Rózne klamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Chyba sobie zrobię proce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Rózne świetości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Mydło i powidło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 zbieranina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 jak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Arbi1000 - podaj bicia z tych nieśmiertelników! Widzę, że jedna z nich to Fahrschwadron 172... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Arbi - ten przedmiot z wycietym serduszkiem w srodku na tej fotce: http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/nowy10.jpgto podkowka od buta z XVI-XVIIIw.ładny kolorek.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyna Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Fajne fanty!Ale zdjęcia naprawdę dobrze zrobione! Takie miękkie swiatło, że szczegóły dobrze widoczne i naprawdę przyjemnie się ogląda.Gratuluję!Stosujesz softbox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sla1971 Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 W sierpniu zaatakuje tereny nie daleko.Pochodze z 30km od Konskich i mam pare miejscowek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Kol.Szyna, dzięki za uznanie choć wydaje mi się, że nie ma tam nic szczególnego.Softboxu nie stosowałem a fotki (najczęściej) wykonuję na parapecie przy naturalnym oświetleniu.Wybieram okno, które akurat nie jest nasłonecznine.Taką właśnie metodę wykorzystuję przy katalogowaniu swoich monetek (patrz foto obok).Kol. bjar_1, te cyferki masz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 Podkowy znajdowałem kilkakrotnie ale strzemię dzisiaj pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 Taka tabliczka znamionowa też wyskoczyła.Może ktoś pomoże zidentyfikować pojazd?Odczytałem, że to KRUPP Kraftwagenfabrik.Niektóre dane wyszczególniłem.Jeszcze jej nie czyściłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrX30 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Gratulacje ładnych fantów:)I tak przy okazji chciałem zapytać o tą klamrę, pochodzi z I czy II wojny i czy to żadki fant? Też taką trafiłem i dlatego pytam...pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 Ta tabliczka to chyba będzie od SDKfz8 DB10.Były produkowane przez Mercedesa i Kruppa, no i Skodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Zgadałem się z gościem w pracy na temat różnych fantów.Skutek był taki, że ta klamerka która się poniewierała u niego w garażu, jest już u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Wewnętrzna strona umazana gipsem, bo jak mi tłumaczył, próbował robić jakieś odciski (będąc dzieckiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.