Witam, zwracam się do Was z prośbą Panowie, gdyż tylko tu mogę liczyć na szybkie i celne odpowiedzi. Więc tematem mojego zapytania jest niemiecki worek, prawdopodobnie należący do zaopatrzenia. Worek ten jest koloru brązowego, materiał parciany (Nie przypomina worka od ziemniaków, ani niemieckiego worka poczty polowej), długość 1,20m, szerokość ok 60cm. Na awersie jest niemiecka gapa oraz napis pod nią: H. Verpl. - pod napisem data 1944. Z tyłu nic nie ma. Wydaje mi się, że jest to: Hauptverpflegungsamt, czyli główny urząd zaopatrzenia lub coś w ten deseń. Worek jest w stanie wręcz idealnym. Możecie mi powiedzieć ile jest coś takiego warte? Pytam z ciekawości, bo chcę wiedzieć, czy dobrze wyszedłem na tym interseie. Jutro powiem co za niego dałem.
Pytanie
Monsun
zwracam się do Was z prośbą Panowie, gdyż tylko tu mogę liczyć na szybkie i celne odpowiedzi. Więc tematem mojego zapytania jest niemiecki worek, prawdopodobnie należący do zaopatrzenia. Worek ten jest koloru brązowego, materiał parciany (Nie przypomina worka od ziemniaków, ani niemieckiego worka poczty polowej), długość 1,20m, szerokość ok 60cm. Na awersie jest niemiecka gapa oraz napis pod nią: H. Verpl. - pod napisem data 1944. Z tyłu nic nie ma.
Wydaje mi się, że jest to: Hauptverpflegungsamt, czyli główny urząd zaopatrzenia lub coś w ten deseń. Worek jest w stanie wręcz idealnym. Możecie mi powiedzieć ile jest coś takiego warte? Pytam z ciekawości, bo chcę wiedzieć, czy dobrze wyszedłem na tym interseie. Jutro powiem co za niego dałem.
Pozdr
Marcin
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.