Catadero Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Wtedy porównajcie wykrywki, czyja lepsza. Akurat wojsko słabo jest zainteresowane w ściganiu poszukiwaczy, zwłaszcza ze nie mają takich uprawnień. Co nie znaczy, że nie mogą nadać namiarów komu trzeba. Ja zwykle w sytuacji nadmiernego zainteresowania po prostu zmieniam teren.
zabor Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 I to jest najlepszy (Catadero) sposób na upierdliwców chociaż czasami bardzo żal:(
marecki1939 Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 witam miałem swego czasu rutynową kontrolę auta podczas której zauważyli wykrywacz wtedy nagle zjawił się drugi radiowóz i miałem nie dość że trzepanie auta to automatycznie wjechali mi na chatę podejrzewli że skoro chodze z wykrywaczem to napewno posiadam broń co wy na to?
woytas Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Nic - to samo mozna powiedziec ze chodzisz w moro, kupujesz technike wojskowaitp. Ze zapytam czy cos u kolegi znalezli czy mieli bledne podejrzenia?
marecki1939 Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 no znależli w aucie kilka monet poza tym dali sobie spokój a w domu trochę różności ale miałem pietra nic nie znależli teraz troche ostrożniej podchodze do sprawy i nic ciekawego z lasu" nie zabieram
woytas Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 bo glupota jest zabieranie z lasu" rzeczy ktorych posiadac nie wolno - ale wybor nalezy do znalazcy. Jestes czysty no problem - masz jakas rozrywke no to masz problem
mowglyn Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Jarosz!Sorry, bez urazy, ale cała dyskusja wywołana przez Twoje pytanie nie ma kompletnie sensu. Odpowiadam krótko i treściwie: Tak, Policja może zabrać wykrywkę!Pozdro!PS. Przypomnij sobie juwenalia w Łodzi, akcję" w Poznaniu. Oni mogą nawet odebrać komuś ŻYCIE i przysłowiowy włos im z głowy nie spadnie...
Jarosz Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 jedni mowią ze moze inni ze nie... to nie wiem... jak będe chodził po plazy to mam wiać?:D
Catadero Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Chodzę po plażach od lat. Wiałem jeden raz-przed czterema napitymi nurami, którzy już a daleka wyrażali nieprzepartą chęć posiadania mojego wykrywacza. Kilka razy przyjeżdżała policja(ktoś zadzwonił?) ale nigdy nie podeszli, tylko patrzyli co robię. Raz młody ze straży miejskiej chciał być większy niż urósł i zażądał pozwolenia. Poprosiłem go o przytoczenie przepisu, który wymaga takiego zezwolenia oraz podanie nazwiska i numeru służbowego. To zawsze działa. Odczepił się, i chociaż później widywał mnie kilkakrotnie na plaży, nigdy już nie pajacował.Jeśli uciekasz to znaczy, że masz coś na sumieniu.
mowglyn Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Catadero!Piszesz: Jeśli uciekasz to znaczy, że masz coś na sumieniu". Chciałbym tylko przypomnieć, że ten sam mechanizm zadziałał w Poznaniu, gdy P****** zabiła jednego chłopaka, a drugiego uczyniła inwalidą do końca życia. Gratuluję sposobu myślenia!Pozdro!PS. Piszesz też: Wiałem jeden raz-przed czterema napitymi nurami, którzy już a daleka wyrażali nieprzepartą chęć posiadania mojego wykrywacza". Też miałeś coś na sumieniu?
mowglyn Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Aha, w pozostałych kwestiach w pełni zgadzam się z Tobą...
fraktal Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Wszystko prawda, ale nie przeszkadza to puścić z dymem domku facetowi który dzwonił. Jak bardzo chce dzwonić to niech chociaż ma powód. Acha, pisząc taką zachętę robię to oczywiście pod przymusem i jestem naturalnie pod wpływem alkoholu.
PsychOPAT Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Ja to wredny jestem.W tym momencie mógłbyś pojechać po kolesiu który wezwał policje za zniesławienie.
Catadero Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 mowglyn-gdyby zrobić wykres Twojego sposobu myślenia, to muszla najbardziej zakręconego ślimaka nie wytrzyma konkurencji. Co ma wspólnego strzelanie do tłumu amunicją która, jak podają OFICJALNE czynniki(czy prawdziwie-nie wiem), została wydana omyłkowo, z poszukiwaniem fantów na plaży? Przed typami zwiałem, bo nie mogę stawić czoła bandzie śmierdziuchów, których napędza do działania napój winopodobny na bazie spirytusu z dodatkiem wody i barwnika identycznego z naturalnym.A na sumieniu to każdy kopacz ma wiele (tak jak kierowcy łamiący przepisy, urzędnicy podbierający z biura różności i inni robiący różne fuchy), ale nie zawsze mu to ciąży.
mowglyn Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Catadero!Ty chyba pracujesz w bezpiece, skoro wiesz o takich rzeczach! Faktycznie, jestem zakręcony jak słoik ogórków! Jak domek ślimaka!Ad rem. Co ma wspólnego strzelanie do tłumu amunicją która, jak podają OFICJALNE czynniki(czy prawdziwie-nie wiem), została wydana omyłkowo, z poszukiwaniem fantów na plaży?" To ma wspólnego, że nawet w przypadku śmierci NIEWINNEGO człowieka z rąk P***** nie ma winnych! Tak samo będzie w sprawie zabrania jakiegoś tam zasranego wykrywacza! Później najwyżej może się okazać, że został zabrany omyłkowo". O jakimkolwiek UKARANIU sprawcy będzie cicho szaaaa!Czy teraz jasno się wyraziłem?Pozdro!
żeton Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Panowie moim zdaniem wątek nie ma sensu już. Padło pytanie padłą odpowiedź a nieprzekonani i tak nie pozostaną przekonani.
Catadero Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Wiem o takich rzeczach" z gazet. Wiem-prasa kłamie, telewizja jest na usługach rządu a Ty wiesz najlepiej, co będzie.Żeton ma rację, to już zaczyna być surrealizm i wróżenie z fusów.Pozdrawiam Wszystkich. Przełącznik na OFF".
zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Policja (inne organy również np. Straż Graniczna) mogą zatrzymać wykrywacz metali na podstawie Art. 44 kpowCyt....Art. 44. § 1. W celu znalezienia i zatrzymania przedmiotów podlegających oględzinom lub mogących stanowić dowód rzeczowy, Policja, a w toku czynności wyjaśniających również inne organy je prowadzące, mogą dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że przedmioty te lub dowody tam się znajdują.§ 2. Przepis § 1 stosuje się odpowiednio do przeszukania osoby, jej odzieży lub podręcznych przedmiotów.§ 3. Przeszukanie następuje na mocy postanowienia prokuratora lub sądu.§ 4. W wypadkach niecierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie nie mogło być uprzednio wydane, można przeprowadzić przeszukanie bez takiego postanowienia, jednak organ dokonujący tej czynności zobowiązany jest następnie zwrócić się niezwłocznie do prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Na żądanie osoby, u której dokonano przeszukania, doręcza się jej w terminie 14 dni postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia przeszukania. O prawie wystąpienia z takim żądaniem należy ją pouczyć.§ 5. Przy przeprowadzaniu przeszukania i zatrzymania przedmiotów stosuje się odpowiednio przepisy art. 217, 221-234 i 236 Kodeksu postępowania karnego.Poszukiwanie zabytków bez zezwolenia lub wbrew jego warunkom jest wykroczeniem a zatem przywołane wyżej przepisy mają zastosowanie. Natomiast poszukiwanie na plaży nie jest czynem zabronionym.
a.m.m.s Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Kolego zygrzes, co do tego że tak jak napisałeś pszukiwanie zabytków ... jest wykorczeniem..., to jesteś pewien?.
a.m.m.s Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 p.s. przeczytałeś to w kpow czy kpk a może kk.
zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Proszę wybaczyć , nie polemizuję z wypowiedziami, chcę tylko pomóc pod względem prawnym. A w odpowiedzi proszę przeczytać n/ przepis. POZDRAWIAMArt. 111. 1. Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.2. W razie popełnienia wykroczenia określonego w ust. 1 można orzec: 1) przepadek narzędzi i przedmiotów, które służyły lub były przeznaczone do popełnienia wykroczenia, chociażby nie stanowiły własności sprawcy; 2) przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio lub pośrednio z wykroczenia; 3) obowiązek przywrócenia stanu poprzedniego lub zapłaty równowartości wyrządzonej szkody.PS- tm razem z ustawy o ochronie zabytków...
zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Proszę wybaczyć , nie polemizuję z wypowiedziami, chcę tylko pomóc pod względem prawnym. A w odpowiedzi proszę przeczytać n/ przepis. POZDRAWIAMArt. 111. 1. Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.2. W razie popełnienia wykroczenia określonego w ust. 1 można orzec: 1) przepadek narzędzi i przedmiotów, które służyły lub były przeznaczone do popełnienia wykroczenia, chociażby nie stanowiły własności sprawcy; 2) przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio lub pośrednio z wykroczenia; 3) obowiązek przywrócenia stanu poprzedniego lub zapłaty równowartości wyrządzonej szkody.PS- tm razem z ustawy o ochronie zabytków...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.