Skocz do zawartości

mauser c 96

Dębo 39-45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Za 15 zeta tak, acz koszty przesyłki nieco to podrożą. Zabaweczka przedstawia jednak nie model 1932, a pistolet maszynowy Mauser M712 konstrukcji Westingera. Kopia magazynka 20-nabojowego jest nieudana - za mała i w ogóle bez detalu, natomiast magazynek 10-nabojowy daje pistoletowi wygląd klasycznego C.96. :-) Merytorycznie jeszcze - odmiennie od oryginału rozwiązano zamek, odciąga się całą górną część komory zamkowej, a umieszczona na jej wierzchu wystająca obudowa sprężyny nieco psuje linię pistoletu.
Model ma plastikową lufę, więc cudów bym się nie spodziewał, choć jest dość celny jak na swoją klasę i cenę, bardzo twarda jest sprężyna tłoka na skutek czego ciężko go się naciąga (zwłaszcza, że trudno o wygodny chwyt, łatwo chyba złamać przy tym ruchomy celownik) i raczej niekorzystnie wpłynie to na żywotność repliki.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
jeśli chcesz kupić kopię mauserka to w obecnej chwili polecam replikę Denixa. wszystko tak jak powinno być, również waga. gdzieś w necie przewinął mi się faktycznie jakiś model ASG, bodajże na youtube, gdzie faktycznie full metal i dokładna kopia. Denixa ma mój kumpel i naprawdę daje rade. Ja z kolei mam Lugera w wykonaniu Denixa (w chwili obecnej przedłuża się lufa, żeby mieć marine luger") i myślę, że do 1000zł nic lepszego nie ma.
Napisano

Grzesiu, czy aby na pewno zajrzałeś na link All...?
Dębno 39-45-taką zabawkę, jako żart, dostałem w prezencie od znajomego.To pistolecik dla dzieci! Ruchome są:
-lufa-bo to nakładka przedłużająca,
-magazynek-bo się wyjmuje i wkłada,
-góra zamka"-bo jakoś trzeba tą sprężynę naciągnąć.
nieruchomy celownik a bezpiecznik to tylko odlew na obudowie.
Nie jest to żadna replika a tylko zwykła podwórkowa zabawka. Akurat cena odpowiada standardowi wykonania.
Pozdrawiam, C.

Napisano
Tak, zajrzałem - sam mam taki pistolet, to wiem (jak byś nie zauważył, nazwałem go zabaweczką). :-P
15 złotych jest on jak dla mnie wart - rusza się kurek (acz tylko przy naciąganiu, odciągnięty nie zostaje w tylnym położeniu) i celownik (tak ramię jak i suwak na nim), nie rusza się ani bezpiecznik (z tyłu obok kurka, ani przełącznik rodzaju ognia).
Tym niemniej jest to gabarytowo niezły model mausera 712 - i choćby z tego względu mi się podoba.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
no nie wiem do czego Ci to potrzebne, jeśli nie będziesz go nikomu pokazywał, to go kup, jeśli jednak chcesz mieć coś przypominające C96 niestety nie możesz dać 20 zł. taka smutna prawda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie