Skocz do zawartości

Poszukiwania TKS-ów

Heruss

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sprawę widzę tak.
Tks-y raczej nie były zakopywane ze względu na czas jaki by to zajęło oraz bezcelowość takiego melinowania tego sprzętu.
Tks-y były raczej niszczone ladunkiem wybuchowym.
Woytas w leju po bombie zakopac tks? spróbój to zrobić saperkami w 20 osób i dobrze zamaskować,mając na karku wrogie wojsko.
Ta tez też jest mało prawdopodobna.Tks to nie papir który można spalic po drodze.
Tutaj liczył sie czas,by umykać przed nacierająca armia niemiecką,a nie bawić sie w kopanie dziur glebokich na 2 m a szerokich na 3.
W leju po bombie?przypomnij mi jakich bomb uzywano w 39? bo napewno nie 250.

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
widac kolega mało chodzi po lasach , las to teren różny , pełno w nim pagórków , skarp , nierównosci i pochyłosci
tks'y wystarczyło postawić pod taką skarpą i zarwać ją dwiema minami ( saperzy znają się na takiej robocie ) i grobowiec gotowy na długie lata

arek strażak, co ty za brednie opowiadasz???

Tks-y były raczej niszczone ladunkiem wybuchowym"- proponuję obejżeć zdjęcia archiwalne ....

Woytas w leju po bombie zakopac tks? spróbój to zrobić saperkami w 20 osób" - zrobię to w trzech ludzi z łopatami saperskimi w 3 godziny, a jeśli po tym miejscu przejdzie 100 chłopa w tą i z powrotem nikt tego nie znajdzie ( droga)

Tutaj liczył sie czas,by umykać przed nacierająca armia niemiecką,a nie bawić sie w kopanie dziur glebokich na 2 m a szerokich na 3."- proponuję postawić autko przy piaskowym zboczu w lesie, przy pomocy kilku granatów zasypię tksa w 5 minut włącznie z ucieczką z miejsca...
W leju po bombie?przypomnij mi jakich bomb uzywano w 39? bo napewno nie 250".- w kwestii wielkośći lei po bombach proponuję obejżeć zdjęcia ze zbombardowanymi polskimi pociągami pancernymi...

thomson - w rejonie głowaczowa nie było tksów...

PZDR PATRON

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie