Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 317
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kiler -powiem ci tak - klamra wygląda nie źle -ale ja ją mam w rękach a nie ty (wiem jak trudno się przyznać że się dało zrobić w konia –ja do tych nie należę –jestem czasami szczery do bólu )-fotki to nie wszystko -coś mi w niej nie pasuje - o inny szczegółach specjalnie nie napisze –w każdej chwili mogę wziąć za nią swoją kasę ale zrobię to jak trafie drugą która mnie będzie satysfakcjonować - tak jak pisałem wcześniej widziałem 4 sztuki i każda była inna -pozdro

huk100, czyli tylko se tak pogaworzyles jak na bazarku, ale zadnych dowodow i argumentow na to, ze to kopia nie masz. Tak to zrozumialem. Skoro miales 4 szt. w rekach i kazda byla inna to dlaczego twierdzisz, ze ta jest dziwna? A ja Ci stwierdze, ze to tamte 4 szt. byly dziwne.
A te klamerke nie dostales przypadkiem z Czech?

Witam! Ponownie proszę wszystkich znawców o podpowiedź - do jakiej formacji należała ta klamra? Została ona znaleziona razem z pasem WH na którym była żabka z liściem. Niestety z uwagi na denazyfikację oraz brak od wewnątrz wytłoczenia nie jestem w stanie powiedzieć jakich to formacji był pas i klamra. Proszę o pomoc ( choć wiem że to nieodpowiedni dział ale zwracam się do fachowców ) Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Aluminiowe? Ciężka sprawa ; ) WH podobno były malowane wszystkie poza paradnymi (z nakładka) i wczesnymi przerabianymi z klamer RW lub np Turnerbund(stalowe malowano wszystkie) i generalnie nie spotkałem sie nigdy z klamra wojskowa będąca aluminiowa wytłoczka, która nie miała by chociaz malenkich resztek farby, z kolei SS nie widziałem malowanych nigdy, i coś mi świta ze chyba aluminiowe nie byly malowane w ogole (stalowe były malowane czyms na kształt srebrzanki a RODO normalnym lakierem).

Podpieram to obserwacjami, 2 katalogami ktore mam u siebie i klamrami które mi sie przez rece przewinęły ale byc moze była jakas fabryka która miała jakies odstępstwa od tego czy to taka ze WH nie malowała, czy to taka ze SS malowała (w to drugie akurat wątpie)

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie