MK Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Dokładnie o tej Gutek pisałem, bita stemplem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Niezła zagwozdka, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Kiler -powiem ci tak - klamra wygląda nie źle -ale ja ją mam w rękach a nie ty (wiem jak trudno się przyznać że się dało zrobić w konia –ja do tych nie należę –jestem czasami szczery do bólu )-fotki to nie wszystko -coś mi w niej nie pasuje - o inny szczegółach specjalnie nie napisze –w każdej chwili mogę wziąć za nią swoją kasę ale zrobię to jak trafie drugą która mnie będzie satysfakcjonować - tak jak pisałem wcześniej widziałem 4 sztuki i każda była inna -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Gutek, czy ta klamra jest Twoja bądź jesteś pewien jej własnoręcznego trafienia przez kogoś znajomego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 czy pytałeś na Pugoviznie ? -=pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 czy urzędy carskie pozwoliły by bić taki awers bez dobrej widoczności Św .Jerzego i reszty herbów ? A znowu zaskakująca jest jakość reszty ora ? –tylko tak gdybam -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 kilka uwag...orzeł wycinany z blachy...orzeł nakładany...częściowo puncowany, w większości trawiony...------------zewnętrzne spojrzenie ... filmówka - lub dla zespołu tanecznego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 lub też cała trawiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 huk100, czyli tylko se tak pogaworzyles jak na bazarku, ale zadnych dowodow i argumentow na to, ze to kopia nie masz. Tak to zrozumialem. Skoro miales 4 szt. w rekach i kazda byla inna to dlaczego twierdzisz, ze ta jest dziwna? A ja Ci stwierdze, ze to tamte 4 szt. byly dziwne.A te klamerke nie dostales przypadkiem z Czech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 zaczynasz interpretować po swojemu -ja nic nie pisałem że mam z Czech -:):)- jeżeli chcesz odkupić ten oryginał od mnie -to oczekuje propozycji na priva - a tak bijesz piane i domyślam sie dlaczego :)) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 MK Blacha nie jest moja tylko znajomego który mówi że wykopał ją osobiście. Sam już nie wiem czy mu wierzyć czy nie ? A ma dwie takie sztuki podejrzana sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 huku100, o Czechy to pytanie a nie interpretacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 do chwili obecnej nie zawitałeś na priva -więc zakończ krzywą gatek - albo dogadaj sie z Frozzerem -a z Czech to mam tylko tą klamrę :):) http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/klamrayyy_028.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichu1973 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Witam! Ponownie proszę wszystkich znawców o podpowiedź - do jakiej formacji należała ta klamra? Została ona znaleziona razem z pasem WH na którym była żabka z liściem. Niestety z uwagi na denazyfikację oraz brak od wewnątrz wytłoczenia nie jestem w stanie powiedzieć jakich to formacji był pas i klamra. Proszę o pomoc ( choć wiem że to nieodpowiedni dział ale zwracam się do fachowców ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichu1973 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 no a tu przód mojej klamry. Niestety całość strasznie zjechana. Pozdrawiam jeszcze raz i proszę o jakąś odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichu1973 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 aha -jeszcze coś - sygnowanie od wewnatrz RZM 4/?6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 mam pytanie do znawców klamer niemieckich -czy klamry aluminiowe WH i SS jednostek frontowych wszystkie były pokrywane farbą czy też zdarzało sie -że nie ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Aluminiowe? Ciężka sprawa ; ) WH podobno były malowane wszystkie poza paradnymi (z nakładka) i wczesnymi przerabianymi z klamer RW lub np Turnerbund(stalowe malowano wszystkie) i generalnie nie spotkałem sie nigdy z klamra wojskowa będąca aluminiowa wytłoczka, która nie miała by chociaz malenkich resztek farby, z kolei SS nie widziałem malowanych nigdy, i coś mi świta ze chyba aluminiowe nie byly malowane w ogole (stalowe były malowane czyms na kształt srebrzanki a RODO normalnym lakierem).Podpieram to obserwacjami, 2 katalogami ktore mam u siebie i klamrami które mi sie przez rece przewinęły ale byc moze była jakas fabryka która miała jakies odstępstwa od tego czy to taka ze WH nie malowała, czy to taka ze SS malowała (w to drugie akurat wątpie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Tak ale kurcze jak sie to ma do kamuflażu -SS zastosowała go jako pierwsza -a klamry zostawiali by nie malowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Świat jest mały..klamra policyjna którą wstawiłeś Huk100 jest moim wykopem z Gda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 a czy to coś zmienia :):):)moje wykopy też tu ktoś wystawia heheh a nie robię z tego żadnego problemu heheheh no gdyby był wątek – własnoręcznie wykopane –to może tak -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 tak przy okazji -chetnie zamienie klamry Iws carskie i austro węgierskie -na inne -ale to na priva -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 the_tuna dawno cie nie było -przebudzenie z letargu :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 danieloff -tak jak twoja z białego metalu -ostatni nabytek :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 no może troche skłamałem - :):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.