Skocz do zawartości

Marynarka Wojenna odkrywa Grafa Zeppelina

redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Marynarka Wojenna odkrywa „Grafa Zeppelina”

W dniach 13-16 marca w Warszawie odbędą się jubileuszowe XX Targi „Wiatr i Woda”. W Centrum EXPO XX przy ul. Prądzyńskiego 12/14 spotkają się przedstawiciele branży i miłośnicy sportu i rekreacji na wodzie z całej Polski. „Odkrywca” zaprasza serdecznie do odwiedzenia stoiska zaprzyjaźnionego magazynu „Nurkowanie”, gdzie będą gościć przedstawiciele Marynarki Wojennej, uczestniczący w badaniu wraku niemieckiego lotniskowca „Graf Zeppelin”.
W salach wykładowych będzie można posłuchać interesujących prelekcji:
piątek, 14 marca
15.00 – „Błotniak B-155” – prezentacja dziejów i konstrukcji polskiej miniaturowej łodzi podwodnej – Krzysztof Kwaśnik, Mariusz Szymański
16 -18.00 – Lotniskowiec „Graf Zeppelin” – tajemnice największego bałtyckiego wraku odkrywa Marynarka Wojenna RP – prezentacje multimedialne, pokaz filmów podwodnych oraz zdjęć w 3D.
sobota, 15 marca
12.-14.00 – Lotniskowiec “Graf Zeppelin” – tajemnice największego bałtyckiego wraku odkrywa Marynarka Wojenna RP - prezentacje multimedialne, pokaz filmów podwodnych oraz zdjęć w 3D.
14.15 - na scenie głównej odbędzie się krótkie wystąpienie przedstawicieli MW nt. wraku „Grafa Zeppelina”.
Niewątpliwą atrakcją, oprócz uczestnictwa w prelekcjach, będzie możliwość poobserwowania w działaniu, opracowanego w Akademii Marynarki Wojennej systemu zobrazowania 3D obiektów podwodnych w czasie rzeczywistym o nazwie ARGOOS. System ten był wykorzystany m.in. do identyfikacji i inspekcji wraku „Graf Zeppelin”. W holu targowym będzie można również oglądać wystawę fotograficzną „Australia – trzy kolory”, przygotowaną przez redakcję magazynu „Nurkowanie”, będącą pokłosiem wyprawy na ten kontynent.
Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników podwodnej eksploracji.
Izabela Kwiecińska
Napisano
nie mam czasu by jechac do Warszawy i mam nadzieje że Pani Redaktor Naczelna wysle tam kogos z Redakcji by mogł to potem strescic na łamach magazynu

serdecznie pozdrawiam
Napisano

Dziś już mogę się przyznać ... trochę maczałem palce w przygotowaniach materiałów do tej wystawy ..... ale wszystkich niepublikowanych dotychczas zdjęć nie udostępniłem tak wiec w dziale Wojny Światowe będziecie mogli dalej spodziewać się nowych zdjęć Gafa Zeppelina

Na zdjęciu herb Graf Zeppelin

Pozdrawiam

Woodhaven

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie