Skocz do zawartości

Rekonstrukcja tzw. drobiazgów z tornistra

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Czy mogę prosić o podanie na forum, kto się załapał" na wspomniane zestawy - próbuję się kontaktować, ale wiadomości wysyłane poprzez forum Odkrywcy pozostają bez odpowiedzi (zarówno wysyłane przeze mnie, jak i moich kolegów z grupy rekonstrukcyjnej)

Witam.
Mam pytanie do znawców tematu. Jakie są wymiary przedwojennego tornistra wz. 33 tzn. wysokość, szerokość i grubość. Jaka jest długość klapy. Jaki jest wymiar tego kwadratu na klapie który umożliwiał podpięcie menażki.
Na podstawie znalezionych zdjęć w necie trudno jest obliczyć wszystkie wymiary gdyż większość zdjęć wykonana jest z pewnej perspektywy.
I ostatnie pytanie trochę nie związane z tematem.
Czy polskie hełmy wz. 31 miały jeden standardowy rozmiar,(chodzi mi o tzw. dzwon") czy też produkowano kilka rozmiarów w zależności od rozmiaru głów żołnierzy. Informacje te potrzebne mi są do wykonania modelu polskiego piechura z 1939 r. w skali 1:35. Z góry dziękuję za udzielone informacje.

w/w Post w ogóle nie jest związany z tematem...

Każdy kto zamówił szczotki otrzyma za jakis tydzien mailem powiadomienie ile i gdzie należy przelac. Po tym sie zorientujecie najlepiej...
Nie wydaje i sie aby umieszcznia tutaj nazwisk zamawiajacych bylo rozsądnym pomysłem

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Wszystkie osoby (oprócz tych z Łowicza i Żorów)które chciały ode mnie kopie szczotek proszone sa o potwierdzenia na mail: kbuczek.pagowski@gmial.com

P.S. Proisze unikac wysyłania maili z serwerów tlen.pl oraz o2.pl, z uwagi na niewytłumaczlane problemy z odpowiedzi ana te maile z mojej skrzynki

Koledzy Dziadkus,ilbelfero i saper1939 proszeni sa o kontakt w sprawie szczotek.
Ponieważ jakos nikt nie reaguje na moje maile w sprawie odbioru zamówionych szczotek coraz bardziej składniam sie ku temu by odstąpic je innym.

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie