Skocz do zawartości

guzik z orzełkiem...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! dzisiaj znalazłem ładny guzik z orzełkiem trzymajacym w szponach kłosy. Guzik wielkosc wspołczesnej złotowki. Szukałem w necie ale nie moge nic znalezc moze ktos pomoze? niestety nie zrobie zdjecia:( Pozdrawiam
Napisano
Może opiszesz lepiej guzik. Orzeł, jego kształt, jak ma skrzydła rozłożone i w którą stronę jest pochylony i czy na pewno trzyma w szponach kłosy.
Napisano
moze niedługo wkleje fotke tylko aparat pozycze... ale narazie opis... wiec skrzydełka sa rozlozone głowa jest skierowana w lewa strone, w lewej szponie trzyma jakby gałązke z liśćmi w a prawej kłosy, orzełek nie ma korony, na piersi jest tarcza a nad głowa jest jeszcze jakies kołko a w srodku tego koła jest 13 gwiazdek, miedzy skrzydłamii a tym kołeczkiem jest jeszcze wstega na ktorej cos pisze ale nie wiem co bo jeszcze go dobrze nie czysciłem... wpadł ktos na cos? Pozdro
Napisano
No to może tu będzie
http://www.knopfsammler.de/main_index.html
Na str. 253 było coś co by przypominało wyglądem Twój guzik
pozdro
Napisano

Wygląda na jakiego amerykańca ale bez fotki trudno powiedzieć z jakiego pochodzi okresu. Orzeł taki sam jak ten z obrazka?

Napisano
słabo widac te dwa guziczki.
ciezko z daleka wyczuc czy orzel jest polski, pruski czy jakikolwiek inny.
daj lepsze fotki, przetrzyj guziki oliwką.
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie