Skocz do zawartości

Mokra kolo Klobucka

Diago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zbynieki trafiles cos tam konkretnego? jestes z okolic?,bo ja bym widlami zostal tarfiony,a poza tym to teren szukany przez saperow po wojnie,przez miejscowych, i jak znajdziesz cos powyzej luski stawiam 0,5 czystej:)
Napisano
jak znajdziesz jedną łuskę - stawiam piwo :)
ja raz na wlasnej skorze przekonalem sie o tej czulosci miejscowych.
@gibki9: są ciekawsze miejsca, niet ? ;-)
pozdro!
Napisano
W zeszłym roku byłem tam, mało co znalazłem ale znalazłem:5 łusek i ładownicę(tylko była zniszczona i nie brałem jej)miejscowi mają uczulenie na poszukiwaczy
Napisano
ja tam latalem pare razy nawet dzisiaj znalazlem guzik wz 1917 monetke i z płaszczona luske od mauzera poza tym nic wiecej na miejscowych na szczescie nie trafilem :D ale po tym co mowicie to jestem w szoku :)
Napisano
jest jedna opcja na Mokrej na ładne miejsce ale zostane smykiem i się nie podzielę info dopóki nie sprawdzimy rzeczowo. ;-)
pozdro!
Napisano
mozemy jechac za tydzien, jak nie wypali to jest jeszcze inne miejsce po drodze do Czewy ;)
ale mowie z góry ze na Mokrej ludzie nie sa zbyt przyjazni :)
pozdro!
Napisano
david w mokrej facet miejscowy znalaz to cmentarzysko i dostal zawiasy, i teraz tam czaja na kazdego z wykrywka teren niebezpieczny.
Napisano
ale pamietaj ze bitwa miała skrzydła ;)
tamto skrzydło jest bezpieczne. pozatym odludne.
w sumie jak kopał na archeo to debil i ryzykant.
Diago zerknij w dział o Częstochowie.
pozdro!
Napisano
wygladalo to tak,ze facet znalazl jakas ozdobe przypadkiem i zaniosl do muzeum jakis rolnik,to powiedzieli ze swiadomie rozkopal stanowisko:)myslal, ze dostanie nagrode:)
  • 1 year later...
Napisano
Ja byłem chwile tam z wykrywką na granicy lasu i szedłem wzdłuż niego. Nic nie znalazłem i jacyś ludzie chyba kierowali się w moją stronę więc się zwinąłem ;)

Pozdro!
Napisano
słabe info masz, bo wystarczy otworzyc pierwsza lepsza ksiazke i wszystko opisane jak na dłoni..

jak pewnie nie wiesz - pod Mokrą znaleziono kiedyś cmentarzysko z czasów Kultury Łużyckiej, poszukiwacz w nagrodę dostał grzywnę i wyrok, więc radzę uważać :)
pozdro!
Napisano
8total4 info miałem dobre, bo opisane miałem dokładne położenie wojsk itp. ale czasu brakowało, bo święta były itp. I chyba 10 min byłem i pomyślałem, że zacznę tu gdzie jest wyryte na kamieniu, że przebiegała tędy obrona :) na lato jeszcze przyjadę to ze znajomym popróbuje dłużej.

Pozdrawiam!
Napisano
czyli OloOcki byłeś zapewne na linii torów kolejowych, niedaleko izbisk?

nie polecam tego miejsca, bo nawet sokiści są uczuleni na chodzenie..
przekonałem się o tym pare razy, na szczęscie bez zbędnych turbulencji.
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie