mjut Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
mjut Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 dzięki Banderas, dzięki. a to r-3 to co? stopniowanie rzadkości?
bruner0 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 św.Stanisław Kostka,ok XVIII-XIXwjak wróce z pracy to popatrze w katalogu
martian. Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Kazimierz patriarcha Polski i Wielk. Księstwa Litwy. Druga Stanisław Kostka
mjut Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Bruner, czekam z niecierpliwością:) z ciekawości, ile takie coś może być warte?
bruner0 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 W katalogu Rewolińskiego nie znalazłem lub przeoczyłem.Być może Rewoliński w swoim blisko dwu tysięcznym zbiorze akurat nie miał tego egzemplarza.Nie jestem żadnym autorytetem w tym temacie ale co niektórzy twierdzą,że uszka tego typu były stosowane w medalikach i krzyżykach w XVIIIw i wcześniej,najlepiej niech się wypowiedzą ci co mają duże kolekcje ja dopiero zaczynam zbierać.Co do ceny to rynek sam kształtuje wartość.
mjut Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 hmm... szkoda, że nie udało się ustalić daty.. kumpel ostatnio to wyczarował, a że nie zbiera takich fantów chciałby sprzedać i nie wie kompletnie w jakich ramach cenowych operować. ja też nie mam pojęcia, stąd prośba do ekspertów o datowanie i wycenę.
banderas Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Witam.Obstawiam XVIII wiek.Medalik z foty nie jest nigdzie notowany.Dodam że medaliki mosiężne z wizerunkiem św. s.Kostki to rarytasy,ich stopień rzadkości zaczyna się zawze od R-3 i wyżej.Negocjacje ceny tego z foty to nie 10,20,30 ale 100,200,300.pzdr.
mjut Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
Question
mjut
witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.