mjut Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
mjut Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 dzięki Banderas, dzięki. a to r-3 to co? stopniowanie rzadkości?
bruner0 Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 św.Stanisław Kostka,ok XVIII-XIXwjak wróce z pracy to popatrze w katalogu
martian. Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Kazimierz patriarcha Polski i Wielk. Księstwa Litwy. Druga Stanisław Kostka
mjut Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Bruner, czekam z niecierpliwością:) z ciekawości, ile takie coś może być warte?
bruner0 Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 W katalogu Rewolińskiego nie znalazłem lub przeoczyłem.Być może Rewoliński w swoim blisko dwu tysięcznym zbiorze akurat nie miał tego egzemplarza.Nie jestem żadnym autorytetem w tym temacie ale co niektórzy twierdzą,że uszka tego typu były stosowane w medalikach i krzyżykach w XVIIIw i wcześniej,najlepiej niech się wypowiedzą ci co mają duże kolekcje ja dopiero zaczynam zbierać.Co do ceny to rynek sam kształtuje wartość.
mjut Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 hmm... szkoda, że nie udało się ustalić daty.. kumpel ostatnio to wyczarował, a że nie zbiera takich fantów chciałby sprzedać i nie wie kompletnie w jakich ramach cenowych operować. ja też nie mam pojęcia, stąd prośba do ekspertów o datowanie i wycenę.
banderas Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Witam.Obstawiam XVIII wiek.Medalik z foty nie jest nigdzie notowany.Dodam że medaliki mosiężne z wizerunkiem św. s.Kostki to rarytasy,ich stopień rzadkości zaczyna się zawze od R-3 i wyżej.Negocjacje ceny tego z foty to nie 10,20,30 ale 100,200,300.pzdr.
mjut Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
Pytanie
mjut
witam! czy ktoś może wie z jakiego okresu pochodzi ten medalik?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.