abiszaj Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 jeśli ktoś ma jakieś pomysły co to jest chętnie wysłucham - bo ja nie mam żadnych - wyszło na pagórku (mała podpowiedź:)
karpik Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Mało widać na fotkach.Ten artefakt kojarzy mi się z zakrętką solniczki/pieprzniczki??? Czy wewnątrz jest gwint? Pozdrawiam.
abiszaj Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 lepiej już niestety mój aparat nie potrafi. od środka żadnego gwintu nie ma , sposób wykonania, stop, patyna i miejsce znalezienia wskazuje na coś leciwego - chociaż skojarzenia z solniczką też miałem :)
Catadero Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Kiedy TO znalazłem,też sądziłem,że solniczka.Potem przyszła refleksja-gdzie,kurde,solniczka w środku Borów Tucholskich?
Catadero Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Po podczyszczeniu zacząłem mieć podejrzenia,że...
Catadero Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 czyli pokrywka główki.Bardzo często określana jako cybuch.Więc od razu wyjaśnienie-fajka składa się zwykle z trzech podstawowych elementów-GŁÓWKI, w którą wciska się tytoń,USTNIKA, który wsadzamy między zęby iCYBUCHA,który łączy te dwie powyższe części.Główki fajek często mają różne fantazyjnie wykonane pokrywki.Pozdr.C.
Pytanie
abiszaj
jeśli ktoś ma jakieś pomysły co to jest chętnie wysłucham - bo ja nie mam żadnych - wyszło na pagórku (mała podpowiedź:)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.