kindzal Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 Niedzielne popołudnie: młodzież, harcerze, kombatanci, mieszkańcy sześciotysięcznego Luzina na Kaszubach i okolicznych miejscowości biorą udział w uroczystościach zorganizowanych w rocznicę haniebnego mordu na gen. Auguście Emilu Fieldorfie Nilu". - Bardzo się cieszę, że jestem na Kaszubach. Chociaż jest to smutna rocznica, ale jestem zbudowana tym, co tutaj zastałam. Czuje się w tym miejscu patriotyzm. Jestem tym zbudowana, jakby wstąpił we mnie nowy duch - powiedziała obecna na uroczystościach, zorganizowanych przez Instytut Pamięci Narodowej, córka generała Maria Fieldorf-Czarska.http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080225&id=po11.txtCzyzby tylko Rydzyk pamietal...???
herbstnebel Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 no co? przynajmniej on. A nie jest powiedziane, że w innych regionach Polski też takie rocznice były.
kindzal Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 No nic ! A jest napisane, że w innych regionach Polski też byly :http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080225&id=po12.txtChodzi mi o to, że w tych tzw. przodujących" i oświeconych" mediach, ani slowa o tym wydarzeniu...
wulfgar Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 nie martw sie jak Jaruzel sie przekręci to będzie kompania honorowa a osśiecone" i postępowe" gazety poswięcą mu szerokie wspomnienia i klepsydry. pPnie położa go na powaąkach w eksponowanej alei. A Fieldorf leży do tej pory gdzieś pod płotem albo pod asfaltem.
herbstnebel Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 no cóż. Ja już się dawno nie przejmuję tvnami i gw.. wiem po prostu, że ktoś im jeszcze kiedyś cofnie koncesje :p
cairo1 Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 Sadzac po tresci wypowiedzi, koledzy dpiero maja zamiar do gimnazjum uczeszczac?
R51 Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Czyżbym trafił na masówkę nieletniej prawicy? Przepraszam nie przeszkadzam, wychodzę...
herbstnebel Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 o co Ci chodzi?? głowa boli od tej polityki czy co?? prawica, lewica, co to jest cholewa sejm czy Odkrywca.com? :>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.