Saper93 Napisano 21 Luty 2008 Autor Napisano 21 Luty 2008 Witam!Mam takie małe pytanko. Mianowicie jaka wykrywka z tych trzech bedzie najlepsza? Bo np. w ultrze podoba mi sie to że ma dyskryme na statyku i pin-pointa oraz regulacje głośnosci. Natomiast w Landzie jest wyswietlacz i przynajmniej na all-metal, statyk. A chyba kanarek ma wieksze zasiegi na monetki. Chodzi mi o coś uniwersalnego, z niezłymi osiagami na monetki, i niegorszymi na wieksza militarke. Duzym plusem tez jest dla mnie wyswietlacz. Acha, no i tu jeszcze jedno pytanie, zapewne BH ma napiecie 9v, ale mysle o zastapiniu jednej baterii 9v, na 6 x 1,5, bo słyszałem że lubi konsumować baterie jak szalony. Wiem że może taki koszyczek z bateriami nieestetycznie wyglada, alu tu też chodzi o funkjonalność. Pozatym aż tak wielkim minusem dla mnie nie jest brak regulacji głośności, bo od czego sa słuchawki:) Tylko że nie nie słyszymi cichszych głosów np skradanie sie lesniczego :) Pozdrawiam!
ColdDemons Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 Jesli szukasz czegos uniwersalnego, to z tych trzech jedynie Ultra sie nadaje. Jesli chodzi o drobnice i militaria to bije na glowe reszte wykrywek przez Ciebie wymienionych. Fakt nie ma wyswietlacz, ale czy jest on niezbedny....??? Nie dla mnie. Mialem kiedys ACE i powiem szczerze ze nawet nie zerkalem na wyswietlacz, sluchalem jedynie co wykrywacz do mnie ''piszczy'', teraz wlasnie chodze z Ultra i jest podobnie, metale rozpoznaje po tonacji dzwieku. Podsumowujac, Ultra bedzie najlepsza.
PG Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Bierz śmiało Ultrę, jak się osłuchasz nie będziesz zawiedziony :)
P.D81 Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Czy mozna kupic jeszcze gdzies Ultre II nową??? Szukam dla kolegi, moze byc nawet uzywana...prosze o info na priv.
ColdDemons Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Nowej juz nie kupisz, ale zdazaja sie jeszcze na gwarancji, ja np. kupilem Ultre na gwarancji. Kontroluj alledrogo, oraz rozne fora internetowe, czasem ktos chce sprzedac.
Zwierzu Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 WitamA czemu Panowie pomijacie Land Stara???Przeciez na kolorek jest idealny,posiada tryb statyczny,militarke łapie dobrze,zasięg nie jest zły.A raczej sądziłbym ze najlepszy z całej stajni BH.Ja mam Minelaba ale chodze kopac z kolegą który pracuje na Land Starze i trzepie konkretne fanty.Szczególnie kolorowe.PozdrawiamZwierz
Zwierzu Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 I jeszcze jedno...Gdy sie dokupi ochrone na sonde i akumulatorki to mozna powiedziec ze sie ma bardzo dobry sprzęt.I jeszcze wazna sprawa...Land Star ma strojenie do gruntu.A jakie to wazne wiedzą dobrze starzy wyjadacze.
Saper93 Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 Zwierzu- a jakie ma mniej/wiecej zasiegi na np 5zł? i jak sprawuje ie podawanie głebokości i rodzaju mealu? Pozdrawiam!
Zwierzu Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 Jak bede z kumplem na wykopkach to zmierze w powietrzu zasieg na 5 zł.Na 100 % jest większy od ACE i to duzo.Tonowa identyfikacja nawet sie sprawdza.A pomiar głebokosci...Tu widzisz jest mały problem bo jest ona robiona na monety z USA.I na nasze kolorowe drobiazgi sprawdza sie tak w 50%.Moim zdaniem sprzet o.k bo widziałem nie raz jak pracuje w terenie.I jeszcze jedna rzecz odnosnie ACE dla niektórych moze mniej wazna ale dla mnie bardzo.Chodzi o KOLOR wykrywki.Kiedys kopałem z gosciem na ACE i widziałem Go z odległosci moze 100 m.I to w lesie.Wiec w rejonach aktywnych przez np.SL,SG zdecydowanie nie polecam.Chyba zeby przemalowac albo owinąc jakąs tkaniną ten zabójczy kolor.PozdrawiamZwierz
ColdDemons Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 Eeeee co masz do SG....hehehehe!!! Czesto kopie w okolicach napoleonskiej bitwy pod Ilawka Pruska prawie przy samym pasie granicznym i jeszcze nikt mnie nie zamkna... ;)))
Zwierzu Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 To sie na razie ciesz i kozacz dalej.Na MW chłopaki mówią inaczej.
Catadero Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 Kolega chodzi z garrettem-białą cewkę widać z zabójczej odległości.I wtedy na nic cała maskarada.
kundzio11 Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Zauważyłem faceta w lesie tylko dlatego że niósł kolorową piszczałę gareta.Jak mnie zejrzał,to miał minę jakby dostał sraczki w noc poślubną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.