Skocz do zawartości

Bezsenność poszukiwacza Nowy stary wyleciał.

pablcbr

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się już parę razy śniło ze strzelałem z drewnianego bunkra do nacierających czerwonoarmistów z MG42,a trup ścielę się gęsto,zaczynam się bać czy nie jest to początek zmian patologicznych w moim mózgu:D,zaczęło się to po trzecim z kolej przeczytaniu apomnianego żołnierza"
Ale najgorsze są sny w których znajduje jakieś rzadkie fanty w magazynowych stanach a potem zaraz po przebudzeniu ze śliną na brodzie szukam oczami mojego cuda by zaraz po odzyskaniu świadomości stwierdzić ze znowu nic z tego...
PS do ciekawszych snów można zaliczyć ten w którym idzie się odlać,doznania bezcenne.

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 months later...
Moim marzeniem jest by pewien album z historycznymi zdjęciami Piotrkowa Tryb.który opuścił moje miasto powrócił by cieszyć oczy zwiedzających nasze muzeum.Jego historia jest banalna.Dwóch uczniów podstawówki zaniosło do szkoły album po dziadku jednego z nich nauczycielowi od zajęć prakt-tech do obejrzenia.Ów nauczyciel najpierw kilka lat zwlekał z oddaniem wyjątkowego znaleziska po czym wyprowadził się do Jeleniej Góry.Chłopacy dzisiaj maja po ok. 50 lat ale nadal wspominają olbrzymią wartość historyczną zdjęć dokumentujących istotne wydarzenia miasta i okolic.Z tego co wiem nauczyciel zmarł ale żyje jego syn. Na tą chwile nie wiem co dalej robić.Może macie jakiś pomysł?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 10:39 30-08-2009

No jak to co. Masz namiary, postaraj sie o kontakt. Luzna rozmowe, pozniej w miare rozeznania konkretne fakty ale w tonie zrozumienia, pragnienia odzyskania czegos waznego dla spoleczenstwa. Bez oskarzen, roszczen. Ew. cos o zblizajacym sie wywiadzie z prasa i checi przedstawienia tej historii w swietle pozytywnym dla tej osoby.;)))

Tylko ze pewnie album dawno zostal spieniezony.
Taka sama historia zdarzyla sie mojemu znajomemu z usa. Jako dzieciak zaniosl kolekcje mineralow do szkoly i... wiecej jej nie zobaczyl. A bylo to dobre 40 lat temu.
Kiedy moja corka pokazywala w szkole kolekcje bursztynow- okazy noc spedzaly w szkolnym sejfie i nie bylo mowy o zadnych nieporozumieniach. Ale to dzisiaj.

Miałem ostatnio taki miły sen. Kupiłem sobie wykrywke i poszedłem od razu do lasu po próbować. Podczas podróży się trochę zmęczyłem więc usiadłem pod drzewem.Gdy odpocząłem trochę zauważyłem że koło mojego drzewa leża łuski same rzadkie sztuki, parę mauserowskich i kilka innych. Gdy już je wszystkie zebrałem zacząłem szukać wykrywaczem i od razu na dróżce złapałem sygnał.Po wykopaniu okazało się że był to zakonserwowany i ukryty mauser. Niestety nie dane mi było obejrzeć go w całej okazałości. Sen skończył się na powrocie do domu a mausera nie odwijałem z szmat w lesie

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie