mateusz94-39 Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Aha i cóż to za farba na hełmie taka jakaś... brązowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=34753%3E-tu znajdziesz info co i jak!PozdrawiamNostro91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 środek malowałem dopiero po zrobieniu zdjęcia, więc tutaj widać samo badziewie.Co do koloru skorupy, to wstyd się przyznać, ale poszedłem na łatwiznę.....Kupiłem wcześniej farbę w kolorze khaki na allegro, a nie miałem już kasy na feldgrau, więc pomalowałem wszystko jednym, tym samym kolorem. Wiem, nie godzi się robić takich rzeczy, więc jak tylko przyjdzie kasa, to kupię porządna farbę na Allegro i pomaluję to wszystko jak trzeba. Wiecie jak to jest.... człowiek się napali na pierwszą rekonstrukcję i maluje co popadnie.W sumie, to zrobię wszystko jeszcze raz. Pomaluję dzwon na feldgrau, załatam pozostałe dziury, wygładzę wszystkie wygięcia i wtedy się dopiero pochwalę, bo jak tak patrzę na dokonania Słomka, to widzę, ze rochę" mi brakuje.Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Jeszcze się trochę usprawiedliwię. Na allegro czasami widziałem hełmy niemieckie pomalowane na taki sam kolor jak mój M42. Pomyślałem więc, ze nikt się nie skapnie ja walnę go na khaki. Jednak myliłem się..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 No ale khaki a feldgrau to dwa inne światy więc trzeba byc chyba ślepym żeby nie zauważyć.Ale żeby nie było że pisze a nic nie robie to proszę zdjęcia mojej m40:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/niemiec002.jpghttp://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/hem014.jpgTeraz ma w środku kopie dwóch obręczy, fasunek czeski, i kopie podpinki z Czech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Tu fotki przed renowacją.Jak widać stan bdb.http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/hem006.jpghttp://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/hem007.jpgPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Takiego stanu tylko pozazdrościć :) Nie trzeba szpachlować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Ja tam nawet wolę jak hełm jest totalnie rozwalony. Przynajmniej jest zabawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 I z takim stanem jest zabawa. Co do złomów to bym się kłócił. Może być sytuacja że staniesz w środku bitwy a na twojej głowie kabriolet z hełmu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Jak chcesz do rekonstrukcji hełm to go robisz porządnie, a jak chcesz na polkę to trochę gorzej. I nie wie co tu się podniecać stanem tego hełmu, masz kase bierzesz lepszy nie masz kasy liczysz na darowizne albo cos tanszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 A gdy masz hełm do rekonstrukcji i Ci się zedrze farba wyjdzie szpachla... zapewniam nie najlepszy widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 No to fakt, ale jakbyś miał taki M16, to i tak na reprodukcję go nie weźmiesz raczej.Jakbym miał M16 w super stanie, to pewnie bym go sprzedał, kupił sobie 3 rozwalone i je poskładał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Każdy ma swój gust. Ja bym zachował taki hełm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 NO, ale też z drugiej strony nie czuję się za bardzo godzien, żeby mieć w swoim posiadaniu taki super hełm. Jak mi się uda wzorowo coś odrestaurować, to wtedy będę się mógł zastanawiać. Chwilowo jednak jestem na średnim etapie zaawansowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 bartosz ja się nie zgadzam. wszystkie hełmiki stawiam na półkę i każdy jest pieczołowicie kompletowany takie oczka w głowie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilwkpg Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 ja niewiem jak mozna wogule zrobic cos takiego... helm po takich operacjach juz nie jest helmem tylko replika..:( co za profan xD ja bym nie ruszal wogole nic. zmienia sie calkiem wyglad i do tego jest pelo dziwnych skladnikow ktorych oryginalny helom nigdy nie widzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 no tupnij normalnie nogą bo szooook co tu się dzieje z tymi hełmami normalnie ludzkie pojęcie przechodzi xD każdy robi jak uważa i jeżeli prosi o pomoc to lepiej mu jej udzielić bo szkoda by spartolił od razu renowację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Zgadzam się z moim przedmówcą. Normalnie sam też bym się nie brał za renowację jednak musiałem poświęcić ten garnek dla dobra sprawy. Pracujemy nad pewnym ,,filmem'' myślę ,że odpowiedni forumowicz założy niedługo wątek i będziemy mogli zdradzić całą tajemnicę i poddać się waszej ocenie jednak jak na razie cierpliwości :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 No myślę ,że kolega tomek nie obrazi się za to ,że wklejam jedną foteczkę z efektów naszej pracy. :) M42 już w najlepsze gra w filmie i całkiem dobrze się sprawuje :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.