Martian Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Proszę o identyfikację guzika. Awers: przedstawia orła w koronie, u dołu napis:WOJEWÓDZKI",Rewers:BIERTUMPFEL*AQU*F.Moje przypuszczenia to guzik szkoły wojewódzkiej, ale której? Dziękuję.Pozdrawiam.
8total4 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 to jest guzik z Królestwa Polskiego.wg. mnie pracownika urzędu wojewódzkiego,sygnatura Fryderyk Biertumpfel,występowała o ile pamiętam do 1869r?proszę o ewentualne poprawienie.pozdro!
martian. Posted February 10, 2008 Posted February 10, 2008 Zapytam jeszcze, jeśli to nie tajemnica, gdzie znaleziony?Pozdrawiam
martian. Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Z przodu jest znak SZ", czyli może być szkoła wojewódzka" Końcówka nieczytelna. Podejrzewam gubernie piotrkowską, powiat piotrkowski;)
Question
Martian
Proszę o identyfikację guzika. Awers: przedstawia orła w koronie, u dołu napis:WOJEWÓDZKI",Rewers:BIERTUMPFEL*AQU*F.Moje przypuszczenia to guzik szkoły wojewódzkiej, ale której? Dziękuję.Pozdrawiam.
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.