bubbers Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Witam. Znalazłem to ustrojstwo na bagnach, jest wykonane prawdopodobnie z mosiądzu, obie strony wyglądają tak samo, od spodu jest gwint...Wie ktoś co to może być i do czego służyło?
bubbers Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 ...a tak wygląda po lekkim czyszczeniu. To jednak nie mosiądz, wygląda mi to na brąz...
MK Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Ostrogę? Chyba jakiegoś Kolosa III Maksymalnego, obok jest dwuzłotówka :) Mnie sie to skojarzyło z monstrancją :) w każdym razie ostroga to to nie będzie.
Catadero Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Może końcówka drzewca flagi,proporca lub sztandaru?
danieloff Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Może ozdobnik z monstrancji albo innego kościelnego ustrojstwa?
kopijnik2 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 raczej świeckie...pasowałoby na uchwyt:1 klucz zegarowy;2 pokrywa naczynia.kanciaste, strojne, stosunkowo duże...
Pytanie
bubbers
Witam. Znalazłem to ustrojstwo na bagnach, jest wykonane prawdopodobnie z mosiądzu, obie strony wyglądają tak samo, od spodu jest gwint...Wie ktoś co to może być i do czego służyło?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.