bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 Hej!Czy macie jakieś informacje o wszelkich GIEŁDACH STAROCI ,które w najblizszym czasie odbędą się na terenie naszego kraju??? Interesuja mnie wszystkie dane : miejsce ,termin itp.Proszę o wszelkie informacje!pzdrbjar_1
kudlaty Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 najbliższa we wrocku to 30-31 01 2004 ulica... hmmm chyba gnieźnieńska, dość łatwo dojechać :-)
ms Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 Pytasz - masz:http://www.kolekcjonerstwo.pl/kalendariumpl.phppozdrawiam
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 'ms' wielkie dzięki! Nie mam już żadnych pytań!pozdrawiam serdeczniebjar_1
ms Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 zapomnialem dodac ze to kalendarium nalezy traktowac z pewna doza nieufnosci - szczegolnie jezeli wymienione sa konkretne daty (nieaktualny rocznik), ale wiekszosc terminow gield sprowadza sie do podania drugiej/trzeciej niedzieli/soboty miesiaca" i to sie zgadza:-)
ms Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 i jeszcze jedno - do Gorlic na gilede sie nie wybieraj, nie udalo mi sie potwierdzic u tu(tam)bylcow fakt istnienia takowej.Jezeli ktos jest wlasnie z Gorlic proszę o sprostowanie.
ms Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 MP - zweryfikuj taka informacje:GDYNIA -Klub Riwiera, plac Zawiszy. Druga i czwarta Niedziela miesiąca od 9.00 do 13.00Karty telefoniczne, numizmatyka, filatelistyka, medale , itp.-PZF na Poczcie Głównej (wejście od ul. Mściwoja) Środy ok. 15.00-17.00 Niedziela ok. 10.00-14.00 ----na tej stronie jest sporo bledow:http://klubkolekcjonera.republika.pl/gieldy.htmprzyznam ze sam sie kiedys aciąłem":-)
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 O.K.! dzieki za wyjaśnienia. Do Gorlic się nie wybiorę :)pozdro
pepe Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 tu macie najbardziej aktualne informacje na temat giełd w Polsce ( i nie tylko..) www.hobbygielda.pl
bartekl23 Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 w Gdyni sprzedają óżne militaria w multikinie zapytasz to znajdziesz
bartekl23 Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 W Lublinie była dzisiaj w Liceum Uni iLubrlskiej
watorresbo Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 jeżeli się niemyle to w Lublinie są w ostatnią niedziele miesiąca
Gość Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 do ms- mieszkam w Gdyni ale o takich imprezach nigdy nie slyszalem.Wiec albo bajka ,albo nie slyszalem.Co jakis czas cos jest w klubie przyjaciol Gdyni kolo Pubu Cyganeria.Ale tam nic ciekawego nie znajdziesz,stracony czas na ogladanie smieci i tandety.Jedyna impreza gdzie cos kupisz na 100% w 3miescie to Jarmark Dominika,ale tego nie trzeba reklamowac.Moze sa gdzies w okolicy jakies spotkania kolekcjonerow lub targi ,moze w w.pomorskim ale nie sa zwykle reklamowane wiec prawie nikt o nich nie wie.
Gość Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 co do multikina,cos jest owszem .Ale nazwe to tak wszystko i nic ,ceny z kosmosu a sprzedajacy nic nie wie o towarze,wynajeta osoba.Zaledwie kilka stanowisk moze 10,z militariami cienko,zwykle porcelana i meble.Odbywa to cos sie w weekendy od 12.00.
Boro Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Co do terminów giełdy w Poznaniu podanych na w/w stronkach, to troszeczkę nie tak... Otóż warto mimo wszystko zaglądać do Starej Rzeźni co sobotę, bo praktycznie co tydzień jest giełda, tyle że w jedne dni skupiona jest na antykach, a w inne na militariach...PozdrawiamBoroP.S....jeżeli ktos wybiera sie do Poznania z daleka, to niech się poważnie zastanowi czy warto... Nasza giełda powoli zaczyna zmieniać sie w typowy pchli targ" - więcej tu starych gratów ywdobytych z piwnic, niż wartych zachodu fantów...
bastus0 Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 ...Bytom - rynek pierwsza sobota miesiaca......
bjar_1 Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 To ja potwierdzę jedną - Kielce ,Wojewódzki Dom Kultury ul. Ściegiennego ; każda druga sobota miesiąca.bjar_1
k.roszkowski Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Kiermusy koło Tykocina (rejon Dworku nad łąkami)woj. podlaskie - w każdą pierwszą niedzielę miesiąca - super impreza, szczególnie latem.Białystok - plac przed dawnym kinem Forum - w drugą i czwartą niedzielę miesiąca.
Gość Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Rzeszów druga niedziela miesiąca w szkole - liceum na ulicy Szopena, mieli robic konkurencyjną drugą giełdę w hali sportowej ale jedna giełda to była porazka - nie wiem czy jest jeszcze w planie ! A tak przy okazji to te stare sprzedające dziadki w Rzeszowie chyba potracili głowy i walą kosmiczne ceny że mi się odechciało tam jeździć, już 100 razy tansze i lepsze fanty kupuję na allegro nie raz na Ebay czy na zamówienie od znajomych. Rzeszów to drozyzna i tandeta !!!!!!!!!!!!!!
MK Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 ariks mądrze pisze.Potwierdzam, ceny są sakramenckie!Z tym, że jest to jedyna taka giełda w okolicy i i tak pójdę w następną niedzielę zobaczyć, co tam jest.Pozdrawiam Was Ja
pol Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Gorzów - pierwsza niedziela miesiąca w IV LO , koło ronda Kosynierów Gdyńskich , ale tam zawsze tka tandeta , że chodze tma raczej pogadac ze znajomymi , niż oglądać pozdro pol
bjar_1 Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Napisano 28 Styczeń 2004 Ariks ,wszędzie tak jest jak w Rzeszowie. Na każdej giełdzie znajdą się wariaci ,którzy za byle co żądają kosmicznych pieniędzy np. polski bagnet wz.28 ,kopalny na którym nie widać żadnych bić i koleś woła 80-100 PLN-ów. Na szczęście są też ludzie ,od których fajne rzeczy można kupić stosunkowo tanio ,w Kielcach np. bagnety polskie spod Iłży - Radomie ,Perkuny na których widać bicia ,czasami super ostrze tylko rękojeść zżarta i ceny nie są zaporowe" - 25-40 zł.pzdrbjar_1
Gość Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Zgadza się Panowie tylko jest tak że pewnej kwoty dać nie można nawet będąc przy dużej kasie ! Spotkałem w Rzeszowie hełm austriacki wz. 17 dzwon stan dobry bardzo mało farby około 40 % facet wołał 1000 zł jak mu powiedziałem ze na Allegro kupiłem wz. 16 w oryg. farbie kompletny i po jednej stronie z kalkomanią SS (tarcza ze swastyka około 85 %) oryg. i dałem 315 zł to nie mógł uwierzyć i był pewny że to podruba ! Sukałem klamry WH do pasa spotkałem paskudny wykop w stanie - 3 i gość wołał 100 zł na allegro kupiłem za 40 tylko brak widełek z tyłu a tak stan dość dobry sporo farby na niej ! Najgorzej w...... mnie to że są tam oszuści wpychają niedoświadczonym osobą podruby mówiąc iż to oryginały już nie raz wybawiłem kilka osób a to stare dziady mówią ze nie znają się czy to kopia czy oryg. kupujący powinien to wiedzieć. A ja mu odpowiedziałem klkient nasz pan i wymaga wiedzy od sprzedawcy !!!!!
ms Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 z racji odleglosci bywam (a raczej bywalem chociaz wybieram sie z wkrtoce ponownie) na gieldzie w Rzeszowie i moge potwierdzic slowa przedmowcy.Z tym ze jak wspomnial BJAR tak jest wszedzie, w Krakowie az to razi. A do tego w Krakowku masa zlodziei i zamiast na przedmioty wystawione do sprzedazy musisz pilnowac wlasnego portfela majac oczy dookola glowy.Dwa razy bylem i wiecej nie mam zamiaru byc - poza tym tam sa wylacznie AWODOWI HANDLARZE", bus mercedes i ceny jak za lot na Marsa:-)Gdzie te czasy gdy ktos wyciagal z piwnicy pare gratow i szedl na gielde sprzedajac za symboluicznma kwote....Odeszly bezpowrotnie w niepamiec.Stare dziadki maja wiedze na poziomie szkoly podstawowej, bezczelnie wciskaja farmazonki o jakosci i oryginalnosci niekoniecznie dysponujacym obfita wiedza chetnym do nabycia bagnetu, helmu, etc...Paranoja, trzeba byc naprawde ostroznym i nie kierowac sie emocjami przy zakupie by po dotarciu do domu i wnikliwej analizie nie okazalo sie ze wydalismy mase zlociszy na cos co warte jest raptem 20% tej kwoty...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.