rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
Cyrograf15 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Może lepiej nie porównywać tego z petardami odpustowymi. Petarda jest przewidywalna i sama nie eksploduje bo nie ma własnego zapalnika, czsy korków" odpustowych to zmieszchła przeszłość. Takie rozrywki z wykopu są całkowicie nieprzwidywalne, mogą eksplodować w dowolnym czasie z niewiadomych przyczyn.Wojtek
Menzo Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Po tych zdjeciach wersja z zapalnikiem schodzi na dalszy plan. Ten element moze miec duzo wspolnego z ta aparaturą.Jakis włącznik lub przekaznik. Musiał byc wazny skoro znalazł sie pod hełmem w fasunku ukryty:). Tak na marginesie ..to co to jest wogóle za sprzet?juz wiesz rudolf?)
Nostro91 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Cyrograf15 ma racje i należy go słuchać:) pozdrowienia!!
wojsko polskie Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 koleś chyba punkt radoistacyjny znalazłeś albo miejsce po sztabie
Saper93 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Zależy co pakowali do tego swiństwa. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=11436&mm=2&xb=2&vd=1 Zobaczcie co to potrafi, a tez taki niby malutki, a kuku zrobi:) Pozdrawiam!
rudolf Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Wiem co to jest i jak działa.Po pierwsze ten cylinderek z linku jest większy 20 razy od mojego.Po drugie u mnie to chyba nie to.
rudolf Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Zapomniałem http://pl.wikipedia.org/wiki/Piorunian_rt%C4%99ci
Sobiepan Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ten wątek zbacza na jakieś dziwne tory a sprawa dosyć ciekawa.To jest z bakelitu? W jakim hełmie to znalazłeś?
Pytanie
rudolf
Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.