rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
rudolf Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Niemiecki m40tworzywo jakieś bakielitopodobne i kabelki po obu stronach zamocowane do obudowy.No wygląda to na jakieś zapalniki ale od czego,takie maleńkie i dlaczego w hełmie pod fasunkiem?
Nostro91 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Mam nadzieje że sie tego pozbyłeś bo to nasuwa mi wybuchowe myśli:) pozdrowienia!!
rudolf Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Właśnie jak na moje oko to mini zapalnik,ale jak z tymi gratami to słuchawki lub coś w tym stylu, choć wątpię.Dlatego pytam czy ktoś się spotkał z czymś podobnym?
rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Bez przesady,cylinderek wielkości kilku mm łapy mi urwie.
rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 a moze to jakiś mini zapalnik?ale w hełmie?
ramol Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 To radyjko na zdj.5 to coś jak tu:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=206705
rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Ojejku paluszek można bardziej uszkodzić przy robieniu kanapki.Tym?wątpię,odpustowe petardy są o wiele gorsze od tego,więc nie wyolbrzymiajcie takich pierdołek .Poza tym pytałem co to,a nie czy można się tym skaleczę.POZDRAWIAM.
rudolf Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Zapomniałem dodać to coś było pod fasunkiem,znalazłem to po kilku tygodniach jak się za niego zabrałem.
Menzo Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Na pierwszy rzut oka wygląda na resztki jakiegos zapalnika napieciowego. Co robi w hełmie, w fasunku?? MOZE hełm robił jako mina płapka przygotowany dla radzieckich zołniezy uruchamiający sie po podniesieniu np. z ziemi. Moze zołniez był przygotowany na taką sytuacje w ktorej zastawia płapke?. Słyszałem kiedys historie o minach płapkach, bodajze, w Trojmiescie. Nie było w poblizu jakis kabli albo akumulatorków??
wojsko polskie Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 wygląda na zapalnik ale od czego?I w hełmie?Dziwna sprawa.
Nostro91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ja bym tam uważał bo nawet ten kabelek" przypomina mi lont.
Nostro91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Oczywiście nie twierdze że to nie mogą być po prostu słuchawki ale radzę uważać. pozdrowienia!!
jack61 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 radistacja polowa 5WSW dolnym lewym rogu jest tabliczka znamionowai tam powinien być typ .jack61
Question
rudolf
Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
34 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.