skolcio Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Pisałem ostatnio o tym mundurze i doszedłem do wniosku że to mundur ułański wz.24 ale pojawiły sie pewne wątpliwości. Najpierw zamieszczam zdjęcia mojego, a potem wzór 24.
Łukasz Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Witam ponownie!Nie wiem, jeśli znajdziesz przedmiot rzeczywiście sprzed 1939 w stanie magazynowym to powiesz, że jest nowy bo jest w ładnie zachowany? Po wyglądzie nie powinno się niczego oceniać...Sowiecką kurtkę wz.35 przytoczyłem tylko dla przykładu zapinania na dwie str.Prosiłem o foto wnętrza... To które pokazałes jest niewyraźne i nic nowego nie wnosi do wątku. Gdybyś mógł to jeszcze wewnętrzną str. naramiennika. Aha, i ten guziczek zapinający kieszeń na lewej pole /ten kalesoniak/. Czy w ogóle owa kapota ma jakieś sygnatury?Nie powinieneś podnościć głosu, ja chcę Ci pomóc w identyfikacji, podzielić się posiadaną wiedzą. Pozdrawiam, Łukasz
ksklodo Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 W dodatku Według poprzedniego właściciela mundur należał do 2 pułku ułanów grochowskich" :-)Czy poprzedni i obecny właściciel widział kiedyś proporczyki kawalerysjkie. o barwach 2 p.uł nie wspominam. :-)
skolcio Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Przepraszam. Gdzie takowe sygnatury mogłyby sie znajdować? tzn. gdzie mam szukać?
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 sygnatury sprawdzę w weekend bo mundur jest wypożyczony i otrzymam go w sobotę.
Łukasz Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Witam!W przedwojennych mundurach jeśli były szyte z sortów mundurowych- pieczęcie na podszewce- duże, łatwe do odnalezienia. Prywatnie, często metki w kieszeniach.Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
skolcio
Pisałem ostatnio o tym mundurze i doszedłem do wniosku że to mundur ułański wz.24 ale pojawiły sie pewne wątpliwości. Najpierw zamieszczam zdjęcia mojego, a potem wzór 24.
83 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.