Swiety82 Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Witam, czy pochodzi to może od umundurowania jakiejś jednostki wojskowej? Wymiary to ok. 8x12mm, wykonane z blachy aluminiowej, widoczne resztki złocenia.Pozdrawiam!
Kiler Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 A najpewniej jest to wierzch sygnetu z aluminium.
tombspider Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 moje pierwsze skojarzenie było takie że to fant związany z powstaniami śląskimi, ale pewnie się mylę...ta czaszka dziwna jakaś standardu" nie trzyma :)
Swiety82 Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Witam, czy pochodzi to może od umundurowania jakiejś jednostki wojskowej? Wymiary to ok. 8x12mm, wykonane z blachy aluminiowej, widoczne resztki złocenia.Pozdrawiam!
Swiety82 Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Dzięki!Na element sygnetu wydaje mi się troszkę za liche", siedzi mi w głowie faktycznie jakiś element od wyposażenia/broni/etc, sam wizerunek trupiej czaszki mnie do tego skłania(aczkolwiek były i sygnety z podobnym wizerunkiem). Tu jeszcze zaznaczę, że z reguły niemieckie trupie czaszki były raczej jednego wzoru, mianowicie widoczne delikatnie z profila", przeglądałem Allegro i inne w poszukiwaniu podobnych czy reprodukcjii ale lipa...
Pytanie
Swiety82
Witam, czy pochodzi to może od umundurowania jakiejś jednostki wojskowej? Wymiary to ok. 8x12mm, wykonane z blachy aluminiowej, widoczne resztki złocenia.
Pozdrawiam!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.