SZZ Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 Czyżby ktoś zapomniał, że dzisiaj jest rocznica wybuchu Powstania Styczniowego, czy mamy zapomnieć o takich rocznicach?Komuś także coś się pomyliło z egzekucjami w Palmirach!Na pewno nie zaczęto tam rozstrzeliwać w 1944 r.!
danieloff Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Dzięki za przypomnienie, Sławek :-) Ciekawe, czy będzie chociaż jakaś wzmianka w mediach?
Kiler Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 W Olsztynie w jednym z klubow studenckich ma byc dzis wystawa poswiecona powstaniu styczniowemu.
Frozzer Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 kiler dopeiro teraz piszesz?kurnato pewnei jzu bylo :(
Bocian Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Komuś czyli mnie faktycznie mogło się coś pomylić.Wpisywałem ręcznie z różnych źródeł wydarzenia z 365 dni roku. Więc po ludzku mogłem coś przeoczyć. Ciężko poza tym weryfikować każdy z ponad 1000 wpisów.
jazlowiak Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 A ja znalazłem dziś wiersz o powstaniu styczniowym na blogu www.opisanie.blog.pl, tylko nie wiem czy mogę go tu przekopiować, żeby nie naruszyć jakichś praw autorskich. No jeśli dobrze zrozumiałem, to opisuje powstanie z obu stron. Zobaczcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.