Gość Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Witam! Mam pytanie czy ktoś może testował albo wie więcej na temat wykrywacza MD-3010, producent: KINGSTRONIC, oferta dostępna jest na tajgun.plBo wydać 720 zł na coś co może okazać się czymś w praktyce bezużytecznym nie ma sensu a lepiej wydać na coś bardziej już sprawdzonego! Pozdrawiam znad samego morza! Michał
Zwierzak Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Sądząc po parametrach reszty sprzętu z literkami MD z przodu, to nie warto tym sobie zaprzątać głowy. Ten sprzęt ma do spełnienia dwa warunki: ładnie wyglądać i przynosić duży zysk... sprzedawcy. Tego konkretnego modelu w rękach nie miałem, ale inne tego producenta tak. A wydaje mi się że jeśli ktoś robi jeden bubel i go pcha na rynek, to cud się nie stanie, drugi też będzie bublem!Za te pieniądze można kupić nową polską sprawdzoną konstrukcję, można też kupić używany sprzęt zachodni. I bedą to sprzęty sprawdzone w terenie przez wielu poszukiwaczy. Pozdrawiam!Zwierzak
wilhelm6 Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Witam!Ten sprzęt nie jest bezużyteczny. Monet pod dywanem można szukać!!!pozdrawiam wilhelm6
Garfield Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 MAM MD3006 i nadaje sie tylko na śmietnik ja mojego nawet sprzedać nie moge bo nikt nie chce nadaje się świetnia jako dekoracja strychu piwnicy itp..
elpas Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Ufff, dziękję Panowie, przynajmniej wiem już trochę co jest grane :) z tym producentem ...Może macie do zaproponowania jakieś konkretne modele, dysponuję niewielką gotówką - 800 zł - ale może przyjrzeć się używanym sprzętom na rynku wtórnym. Interesowałby mnie typ VLF. PI kiedyś już kiedyś miałem - posypał się:((
Gość Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Zgadzam sie w zupelnosci z moimi poprzednikami. Ja tez mialem kiedys MD 3006 i do niczego sie nie nadawal ani do militariow bo zasieg okolo 80-90 cm ani do monet bo tez barzo slabiutko je lapal!! Po tym jak kupilem Smetka z cewka 30 idac w te same miejsca lapalo mnie niezłe zdziwko i wyciagalem fanty jakbym nigdy tam nie chodził!! Jednak co Polskie to solidne i własnie ten wykrywacz bym Ci polecal bo jest on dobry na militaria i monetki co tez zalezy od cewki!!!
Natan Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Poszukaj też na allegro czy innym e-bayu. Tam też pojawiają się okazje na coś niezłego i tańszego. Tylko najpierw radziłbym Ci się zastanowić czego chcesz szukać - militaria czy monetki i pod tym kątem sie rozglądać.Natan
elpas Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Witajcie! Dziękuję za wszelkie info! Tyle, że właśnie wolałbym szukać i militarów i monety (głównie-jestem numizmatykiem). Jak sądzę, to jeśłi wykrywacz będzie wykrywał małe przedmioty jak monety to i chyba wszelkie większe typu niespodzianki wojenne :). Numer Pana H. Smętkowskiego posiadam, więc jakby co to będę dzwonił do niego - skoro macie Panowie doświadczenie z wykrywaczami produkcji tego Pana.Jeszcze raz dziękuję za info i jeśłi macie jakieś spostrzeżenia to proszę umieście je na forum - zwsze się przyda każda sensowna informacja! Pozdrawiam Michał z Kołobrzegu
Gość Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Dwa dni temu dostałem MD-3010, jutro go odsyłam. Tylko tyle mogę się wypowiedzieć na jego temat. Mam nadzieję że zwrócą pieniądze.
pattern1937 Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Wykrywacze z serii MD, to są chińskie zabawki dla dzieci, które łusek od Pepeszy nie łapią pod dywanem... więc tym gó..em nie warto się interesowac.
FalkenBurg Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 A ja MD na Rutus Firsta wymieniłem ostatnio coś mi sie w nim spartoliło ale wruciło do normy :)
pattern1937 Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 I zapewne różnica niesamowita w poszukiwaniach?!
don66 Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Witaj Elpas! Jeśli jesteś głównie numizmatykiem, to kup sobie coś co dobrze łapie kolorek. Smętek jest świetny, ale nie na kolor. Jak sprzęt uniwersalny to Rutus Solaris. Bywam czasem w Kołobrzegu i jak nic nie stanie na przeszkodzie będę w sierpniu. Możemy się zgadać na wspólny wypad.
FalkenBurg Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 s first w poruwnaniu do md ..ehh szkoda gadac Rutus wymiata i tyle nawt uszkodzony jest leprzy od MD
martian. Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 To był mój pierwszy. Trochę nim znalazłem. Monety: boratynki, srebrne 10 groszówki 1840, monety z przełomu wieków XIX/XX, przedwojenne. Z 5 kg łusek I wś. 30 guzików I wś. Ładne zapalniki do szrapneli, no i oczywiście niezliczone ilości Polmosków" Z moich obserwacji boratynka ok 10 cm, 10 gr sr 15cm, duży guzik 20 cm, łuska nawet do 35 cm. Ale jest chyba najlepszy na plażę. Trzeba omiatać bardzo dokładnie. Polmoski" daią mu taką zmyłę, że można się dokopać do wody gruntowej, a on sobie leży 15 cm z boku.
Darek419 Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 35cm na łuskę,coś za bardzo nie wierzę żeby ten -wykrywacz metalu z tarczą penetrującą- znalazł.pozdro.
pattern1937 Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Słuchajcie nie pomyśleliście jakie wymiary ma ta łuska, jak Pepesza, Mauser i Mosin to raczej nie chce mi się wierzyć, a jak coś od armaty, działa to może być.
Darek419 Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Rzeczywiście jak łuska od armaty wychodzi z 35cm, to sam musisz przyznać że nie są to rewelacyjne osiągi.Mam dalej wrażenie że kolega martian miał na myśli łuskę od mausera lub mosina.pozdro.
martian. Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 W żadnym wypadku go nie chwałę ale jako pierwszy za małą kasę jest OK. Owszem można w niektórych miejscach znaleźć po prostu kopiąc(nawet bez wykrywacza), i stąd może moje sukcesy, ale ma to dyskryminację i jak ktoś nie wie co jest co to może mu to uratować życie w większym stopniu niż bez owego cusik". Na początku znalazłem bez dyskryminacji coś" 82 moździerz . mimo że jestem z miejscowości gdzie Niemcy rozbrajali zdobyczne" i od maleńkiego się tym bawiłem i interesuję się tym, to wiele z tego gówna (myślę,że przejdzie) jest nadal niebezpieczne. Dodam jeszcze małe puszki po konserwach ok 45cm, ale się rozpadły ( takie ja po sardynkach tylko wyższe).
pokemon Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Ciekawa ta wasza polemika. Moim zdaniem martian poprostu trafił na miejscówkę i nie dziwiłbym się temu ile naznajdywał, tylko raczej temu ile mógł nazostawiać...dla nas choćby :-)
martian. Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Teraz zakupiłem Minelab Explorer II i jeszcze wszystko któryś raz sprawdzę. Zobaczymy efekty. Ale zastanawiam się co zrobić np z kluczykami od samochodu, guzikami od spodni no i oczywiście z saperką i żeby nie fałszowały. To żarty ale gzie można kupić porządną saperkę tj mała składana z piłą na rancie. Jeśli ktoś wie to proszę o podpowiedzi.Pozdrawiam
karpik Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 W pewnym serwisie aukcyjnym były(chyba jeszcze są) z DDR-u za 17,50zł.Super sprzęt, tanie, wytrzymałe, małe po złożeniu i z piłą jak chciałeś.Pozdro.
pattern1937 Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Martian mam jedno małe pytanie, te łuski, które twój MD-3010 wykrywał z 35 cm, to od czego one były?
martian. Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Mauser, Mosin, Manlicher głównie I wś ale też II wojna Mauser polskie, niemieckie . Łódki Mauser ok 20 do 25 cm. Może być powodem, nie wiem ,ale zawsze używałem b. dobrych baterii. znalazłem też dużo monet PRL-u. np 10 zł Kościuszko różne grosze z 1949 o innych nie wspominając , nawet aluminiowy pierścionek z I wś i wiele innych niezidentyfikowanych rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.