herbstnebel Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 a to nie były podpuchy (jeśli chodzi w kierunku bardziej może misji samobójczych) obliczone na podkręcenie morale społeczeństwa? Ludzi co się zapisali to tego programu kierowano na przeszkolenia zazwyczaj i do do obrony wybrzeża P/L np.
beaviso Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 > Kiedyś w innym wątku był przytoczony fragment czyichś> wspomnień, gdzie dowódca czołgu załatwił dla swojej załogi> hełmy spadochroniarzy.Gratuluję dobrej pamięci - to ja sam pisałem tamten watek.> dla porządku tylko dodam, że dywizje spadochronowe > dysponowały organicznymi jednostkami wozów bojowychZgadza się. Ale mój przypadek dotyczy Heer - StuGBrig 276.M.
Gebhardt Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Herbstnebel - zupelnie nie, prace byly prowadzone przez Departament Lacznosci, nie mam detali pod reka, ale w tym samym biurze gdzie opracowano projekt wykrywacza metali itd. Lodzia/torpeda mozna bylo kierowac na odleglosc wiec samobojcze zadania raczej nie. I juz absolutnie nie na konsumpcje publiczna poniewaz prace byly prowadzone w jak najscislejszej tajemnicy. Ergo aspekt propagandowy odpada.
herbstnebel Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 aha, chyba że kierowane to się zgodzę. pomyślałem o tym słynnym projekcie jednoosobowych samobójczych łodzi, co to sporo ludzi było chętnych ale wysłano ich na obronę wybrzeża.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.