hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 i wszystko moje jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 hełm do id!!!rosyjski czy polski???słyszałem raz że polski i raz ze rosyjski!!proszee o odpowiedź i czy on jest orginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 a to kabel mojego MB-43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 a to shemat do tego telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 nic ciekawego nie masz - wszystko kupione eee może ta łudka z łuskami od mausa nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 no myślę, że za wszystko razem w kupie to przy bardzo dobrych dobrych wiatrach ze 300 złotych byś dostał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 czyli moja kolekcja jest do kitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 MI się podoba.Nie mogę powiedzieć do kitu bo ja niemogę się pochwalić tak dużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 no niestety na razie bez rewelki w kolekcji-ale początki zawsze takie są-nie zrażaj się:) hełm polski wz.1950 produkcja najpewniej Huty Silesia lata od 58 do...60któregoś -przemalowywany w WZR najpewniej ciekawa farbka przebija spod spodu-czy z przodu są jakieś ślady po orzełku czy innym napisie pod wtórną farbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 Czarek!!!Nie ma żadnego śladu po orzełku,pod zieloną farną jest niebjeska i wątpie czy tak malowano chełmy chyba że to jest jakiś podkład ale niebjeskiCzyli co to jest dokładnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 wiesz co ja tam widzę pod zieloną siwa jak lotnicza i niebieską na samym spodzie-ale moze tak mi się zdaje...hm...jeśli niebieska to to może a raczej prawie musi być malowanko z onzetu:)nasz kontyngent miał też 50tki:http://odkrywca-online.com/slajd.php?gn=370&f=obraz_012.jpgprzy czym odcienie niebieskiego były naprawdę różne-jakby udało Ci się go ładnie doczyscić do niebieskiego to byłaby ciekawostka takich hełmików w tym malowaniu malutko się zachowało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 Fajnie czyli kolekcja nie jest tak całkiem zmaniona co nie??Jak go moge oczyścić do niebjeskiego żeby nie zedrzes tej niebjeskiej farby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 no hełmik w tym malowaniu to już ciekawostka-jak odczyścić ....zapytaj na konserwacji...może ktoś zna skutczny sposób-ja bym próbował zdrapywania późniejszych warstw...delikatnie niezbyt ostrym nożykiem na przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 acha dz czyli sie go opłacało za 20 zł kupić;]a ile mógłbym wziąśc za niego w niebjeski malowaniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 nie wiem kolego 20zeta chodzą 50tki albo i taniej a niebieskie...trzeba by wystawić i zobaczyć-może i nic więcej a może 50 i więcej-ja bym do 50 płacił jakby ładna niebieska wyszła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 nie wiem kolego 20zeta chodzą 50tki albo i taniej a niebieskie...trzeba by wystawić na jakąś aukcję i zobaczyć-może i nic więcej a może 50 i więcej-ja bym do 50 płacił jakby ładna niebieska wyszła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 na prawde jest mało takich rodzajów???wnętrze orginalne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 Zdrapuje czybkiem nozyczek!!!Ładnie schodzi zielona i zostaje niebjeska!!!Bede mjał rarytasa;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 1 twoja fotka to F1 ale rosyjski. Polskie miały 5 kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 to czekam na efekty drapania i jakby co zgłaszam ofertę jak ładny wyjdzie-co do wnętrza moim zdaniem było zmieniane przy remoncie w wzr i przemalowaniu...ale w 50tkach wnętrze i orginalność to nic za 2.50 kupuje sie obręcz za 5zł fasunek w tym liczy się malowanie więc rarytasik to to tak stricte nie jest-raczej ciekawostka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 mi sie kolekcja podoba :) łuska do identyfikacji to DSzK kaliber 12,7pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Ucięta. Łuski pierwsze mauserowskie. Bąbka taflowa? =]Po co zdjęcia repliki stielhanda, jak niby mają być militaria? Nie obłowiłeś się kupując to i nie obłowisz się sprzedając. Ale jak to mówi Leo: Krok po kroku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 pod niebjeską jest siwa farba ale niebjeską wole;' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 nie wjem co z tym hełmemZdrapywać czy nie??Co jest droszsze??W niebjeskim czy w siwym bo jest pod niebjeską?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 zdecydowanie niebieska siwych sporo jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.