Skocz do zawartości

efekty kilku sobotnich wypadów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,
to mój pierwszy post. Od jesieni ganiam ze starym c.scopem 550. Oprócz kulek szrapnelowych i pocisku od Berdana, reszta fantów to setki łusek od mausera / polskie, czeskie , niemieckie, jest i austriak" oraz elg"/, łódki nabojowe i kilka łusek 6,35 mm - na dole zdjęcia wraz z pociskiem. Mauzerówki nie zmieściły się na zdjęciu.

Napisano
mosiężne łuski, po zwilżeniu WD 40 w sprayu czyszczę ostrą stroną gąbki do naczyń. Średnie zuzycie - 1 gąbka na na kilkanaście łusek.
Napisano
Kulki na poczatek daja frajde, ale niedlugo juz nimi bedziesz.. hmm :) U mnie tez ich jest sporo, zreszta... gdzie ich nie ma? Ja swoje luseczki czyscilem swego czasu metodą wiertarka/papier ścierny. Powiedz mi, czy WD + myjka to czasochłonna metoda?

Pozdrawiam
Napisano
witam,
aby doprowadzić spatynowane łuski do stanu przedstawionego na zdjęciu, wystarczy czyścić / polewając od czasu do czasu wd 40 / łuskę kilkanascie minut. Rzecz ciekawa,po oczyszczeniu polskie i czeskie mauzerki wychodzą ładniejsze, maja gładszą powierzchnię od niemieckich. Tak samo czyszczę łódki nabojowe.
Napisano

dzisiejsze. Jugosłowiański Mauser po wstępnym oczyszczeniu, podobnie jak pocisk od mośka. Zmienię rejon, bo wychodzi wkółko to samo...

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie