leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Jestem zawiedziony brakiem rubryki z zapytaniem o karalność,poza tym widzę że ktoś ma dobre intencje.
Fisher-F1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Dziękuję wszystkim za wypełnienie ankiety. Nazywam się Jan Nowicki i piszę pracę u prof. Walkiewicza.Pytanie o karalność faktycznie mogłoby się przydać, ale zastanawiałem się czy ankieta już nie jest zbyt długa. Oczywiście nikt nie narazi się na żadne konsekwencje odpowiadając na pytania w ankiecie.
leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Witam ,miło mi,chciałem tylko zaakcentować zjawisko rzekomej inwigilacji środowiska.pozdrawiam i życzę powodzenia.
dect Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Ciekawe, ze jakos nikt nie sprzedaje tego co znajdzie...
dect Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 I jeszcze cos 24. Czy gdyby nie wiązało się to z żadną odpowiedzialnością prawną, udostępniałby Pan/Pani swoje znaleziska do oglądania ludziom obcym?*1) 93.33% [70] takMysle, ze niejedno muzeum mogloby sie schowac gdyby prywatni kolekcjonerzy pokazali co maja
leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Ja to traktuje jako wymianę,za uzyskane środki uzupełniam kolekcje którymi się interesuje,oczywiście nie biorąc pod uwagę znalezisk o dużym znaczeniu historyczno muzealnym ,trafiłem ras i oddałem konserwatorowi-oczywiście anonimowo.
fraktal Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 dect, właśnie piszę post o tym udostępnianiu. Wszystkie bursztynowe komnaty, tygrysy, wazy złotych monet i sztabki złota ;) powędrowałyby jak widać z szaf na widok publiczny. Nieważne, czy byłyby to muzea prywatne czy państwowe. Wystarczy tylko zmienić nasze durne przepisy.
dect Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 @ leszekDomyslam sie, ze wiekszosc tak to potraktowala (jakos quasi wymiane) - sprzedaje i pieniadze od razu inwestuje w cos nowego. Ale mimo wszystko - nikt nic nie sprzedal?
Fisher-F1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Myślę, że brak chętnych do sprzedaży" wynika z możliwości wyboru tylko jednej odpowiedzi w tym pytaniu. Gdyby nie to, wyniki wyglądały by pewnikiem inaczej i znależli by się sprzedający
karpik Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Bo w pytaniu 19 mowa jest co robisz ajczęściej" ze znaleziskami.Gdyby bała odpowiedź- zdażyło mi się sprzedać znaleziony przedmiot" zaznaczył bym ją.Pozdrawiam.
karpik Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Nie ma też pytania o zakupach wykopkowych przedmiotów. Myślę, że w pracy powinna się znaleźć wzmianka też i o tym.Bo najczęściej(mam nadzieje) eksploratorzy to też kolekcjonerzy. I tutaj prawo też jest delikatnie mówiąc niejasne.
cecholek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 No i odpowiedziałem ... Wyobraźcie sobie sytuacje - ankietę przegląda konserwator zabytków, zawał murowany :)A swoją drogą , ciekawe ilu z WKZ tu zagląda? Pozdrawiam Wszystkich kolegów łamiących prawo...
leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 przeglądają ,czasem chcąc się dowiedzieć o intencjach ofiarodawców
dect Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 @ cecholekMyslisz, ze WKZ nie wiedza jak to wszystko dziala? :)
leman05 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 BOCIAN przekaż koledze moje uwagi:Otóż w ankiecie zapomnieliśmy o czymś bardzo istotnym. Otóż mowa jest o znaleziskach które można wsiąść do domu, konserwować itp. ale kolega albo zapomniał albo nie wiedział, ze podczas takich poszukiwań znajdują się zwłoki ludzkie oraz niewypały i niewybuchy. Nie ma pytania typu czy znalazłeś niewypał? Czy kiedykolwiek zgłosiłeś niebezpiecznie znalezisko? Lub Co zrobiłeś z znalezionym niewypałem? A) zakopałem, B) wziąłem do domu, C) zgłosiłem odpowiednim władzom. Inne pytanie w przypadku zakopania niewypału: Dlaczego nie zgłosiłeś znalezionego niewypału: A) boję się pytań ze strony policji, B) boję się nalotu policji na moje mieszkanie bo naruszam ustawę o broni i amunicji, C-nie mam czasu. To jest tylko cząstka moich myśli. Chce tylko znaczyć, ze pisząc o eksploatacji nie należy pominąć tego wątku.Ankietę wypełniłem ale proponowałbym o wykonanie jeszcze jednej.Jestem skłonny pomóc wykonanie takiej ankiety
leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Masz wiele racji,ale myślę że nie ma możliwości o wszystkim mówić bo nie wolno by było w ogóle poruszyć tego tematu,zresztą niech się sam wypowie ,przecież uczestniczy w tym poście.
leman05 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 To tylko propozycja a czy ykorzysta niech przyszły magister zadecyduje. Fakt ankieta ryzykowna.
leszek84pp Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Ja bym dodał jeszcze o innych aspektach eksploracji,a konkretnie o tzw.okolicznościach przyrody- z każdej wycieczki przywożę takie fotki że kalendarz przyrodniczy bym mógł złożyć,myślę że wśród nas jest więcej ludzi wrażliwych na przyrodę,naturę .
mjut Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Leman05 masz rację! napisałeś pytania, które też bym zamieścił. strzał w dyszkę!
Fisher-F1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Ankieta już zawiera ryzykowne pytania więc to nie jest powód nie pytania w niej o niewybuchy. Każdy z nas znajduje często takie niespodzianki i doskonale wiemy co się z nimi robi - zakopuje. Nie zaprzeczam, że to już nie pierwsze pytanie, które można by umieścić dodatkowo w tej ankiecie tylko powstaje jeden problem - kto chciałby wypełnić ankiete która ma 50 pytań??
Fisher-F1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Ankieta już zawiera ryzykowne pytania więc to nie jest powód nie pytania w niej o niewybuchy. Każdy z nas znajduje często takie niespodzianki i doskonale wiemy co się z nimi robi - zakopuje. Nie zaprzeczam, że to już nie pierwsze pytanie, które można by umieścić dodatkowo w tej ankiecie tylko powstaje jeden problem - kto chciałby wypełnić ankiete, która ma 50 pytań??
leman05 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 leszek84pp !!Co do przyrody to faktycznie i ja robie fotki. Mam juz niezłą kolekcje.
leszek84pp Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Eh!-kiedy wiosna ? już mnie saperka swędzi, o niewypałach lepiej nie dyskutować-cokolwiek by nie powiedzieć to i tak wtopa.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.