Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 jeżeli o mnie chodzi, to możecie się masować i maltretować tym wątkiem do woli.Dla mnie od dzisiaj od godz. 10 minut 40 czasu europejskiego ( wtedy zobaczyłem fotki wklejone przez autora wątku ) temat i miejsce są znane.
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist. Kol. Akagi pisał (2007-09-27 21:52:00) w wątku pt. W Finlandii dzisiaj padało" - http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=514242#515175Stugi poszły różnie, jeden za 180 tys. euro, inne trochę mniej."Jeśli skorupy poszły za tyle, to za ile poszedłby wrak kompletnej Pz. III? 300.000 Euro, więcej?Pozdr. wars98
stangret Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Ponoc najlepsza obrona jest atak. Wtym wypadku, aby nie doszlo do eskalacji obrzucania sie blotem (o co zapewne chodzi tworcy postu) najlepiej jak sadze bedzie poczekac na pojawienie sie WIELKIEGO STWORCY ZAMIESZANIA w celu wyjasnienia niejasnosci. Jesli jednak wyjdzie ze jest w tym cien prawdy to ROBTA CO CHCETA. Teraz troche za wczesnie pojedynki i wypowiadanie wojen. Pozdrawiam. ps. jak kol. balans odchodze na z gory ustalone pozycje
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 widzisz wars, jak poszukasz trochę, to znajdzieszAkagi napisał: óżnie...inne trochę mniej", więc szukaj dalej. Z Polski był chętny na zakup Stuga, więc masz pole do popisu.a to nie były wcale skorupy, jeżeli już o tym mówimy !!!Chyba że jesteś specem nie tylko w znajomości prawa, ale i w konstrukcji czołgów...
herbstnebel Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Przykro się na to patrzy, wiecie? Może młody jeszcze jestem, ale czytam was już kilka lat i lubię to forum i Was, Panowie.....A to wszystko wygląda dla postronnej jakbyście się ciągle w środowisku kłócili, kłócili i jeszcze raz kłócili o kasę i o nic więcej.
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist. Piszesz: Polski był chętny na zakup Stuga, więc masz pole do popisu." Co masz na myśli o popisie? To nie były skorupy? Alufelgi były? Szyber dach? Skórzana tapicerka? Maybach mruczał jak ta lala?
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 To nie jest skorupa? http://tietokannat.mil.fi/data/2034/3To co to jest? Latający dywan?
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 tak, z cała powagą sytuacji stwierdzam:tak warsie, to jest Latający dywan.Ma alufelgi, szyberdach, skórzaną tapicerkę. Jedynie Maybach nie mruczy, bo jest w Toruniu.Ja na tym zdjęciu nie widzę nic innego poza tym, co byłeś uprzejmy wymienić.
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 No skoro tak wasze twierdzisz...Nie pozostaje mnie więc nic innego niż (podobnie jak reszcie) czekać na kol. Timbuktu.
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Myślę, że wielkim pozytywem tego temat jest fakt, że Wars nazwał (mimo pewnych zaszłości) Akagiego kolegą :)))
Zwierzu Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Post załozony tylko po to aby wywołac pyskówke i utarczki słowne miedzy naszymi panzermistrzami"
PATRON Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 no tak i w tym momencie dwa słówka sobie pozwolę wtrącić ...Warsiu jak zwykle nie pojęcia o czym pisze, ale pisze jako ekspert... więć kilka pytań do eksperta :1. opowiedz nam w jakim stanie był układ napędowy i mechanika do tego stuga którego zdjęcie wstawiłeś ...o kurde a może warsiu nie wiedziałęś że do nich jeszcze teroszkę rzeczy było poza tym co na zdjęciach ....no nic na pewno nas oświecisz jako fachowiec od wycen , sprzętu ,gór sowich, prawa , wydobycia, konserwacji, tańca śpiewu, stepowania itp.2/ Opowiedz nam warsiu w jakim stanie był w tych stugach twój już sławny maybach....a kurde a może znowu gówno wiedziałeś ....ano mruczał...3/ a opowiedz nam o kwocie za stugi ....bo np armia fińska do dzisiaj nie wie za ile sprzedała te stugi ...ale za to wiesz to ty .....wiadomo tylko za ile zostały wylicytowane ...a tojest taka drobna różnica pomiędzy sprzedażą a wylicytowaniem jak pomiędzy stugiem i kawałkiem stuga , myślę że wiesz o czym mówię .pzdr PATRONps. o ile się orientuję to kolega tymek nie odezwie się przed sylwkiem bo akurat ma ważniejsze sprawy na głowie, ale mogę się mylić...
PATRON Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 acha .....z tym kolegą" do Akagiego to sie chyba troszkę zagalopowałeś, na to trzeba sobie zasłużyć...musisz sobie kolegów poszukać gdzie indziej.PATRON
blaszak Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Czytając te posty doszedłem do wniosku że wszystkie większe pancerne ciekawostki znikają za granicą albo w prywatnych kolekcjach i słuch o nich ginie :/Jak sprawa wygląda w razie znalezienia czegokolwiek większego??Najlepiej chyba nie zgłaszać i niech czeka na lepsze czasy.Na wiosnę mam zamiar sprawdzić namiar na zatopiony sprzęt ciężki.pojazd lub działo bo według znajomego który tam mieszka,przy niższym poziomie bagienka widać część lufy.Pojadę,sprawdzę i pewnie jeśli tam jest to tam zostanie.Heh,ciężkie czasy nastały dla ciężkiego zwierza :(((
stangret Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Przepraszam ale nie moge. Jak widac post skutek swoj odniosl. Az dziw bierze, ze powazni i dorosli ludzie moga sie od tak za przeproszeniem gownem obrzucac. Zenada Panowie. ZENADA. Jesli jest tu kilku tak wielkich antagonistow to proponuje dwa pistolety i bezstronnego (koniecznie) sekundanta. Jesli sie znacie to zalatwcie personalne niesnaski na neutralnym gruncie. Brak slow. Pozdrawiam
timbuktu Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Krótko bo naprawdę nie ma czasu do nowego roku - praca. Chciałem zasięgnąć informacji - a wy kochani zrobiliście tutaj już rozróbę. Zdjęcia powyższe nigdzie nigdy nie były publikowane - są własnością ich autora a nie żadnej gazety. A że są sprzed epoki cyfrowej" to trzeba było jest na skaner wrzucić. Może niektórzy są za młodzi, żeby pamiętać, że kiedyś było coś takiego jak klisza i odbitka. Ja szukam informacji, i , wybaczcie, nic nikomu nie musze udowadniać. A jak ktoś chce się coś dowiedzieć to może zawsze napisać e-mail: timbuktu@poczta.onet.plNigdzie nie napisałem, że to miasto Grudziądz, a jedynie okolice Grudziądza - czyli jak dla mnie coś między Tczewem a Bydgoszczą. Zresztą ja jestem ze Śląska więc nie muszę znać tam dokładnej topografii.Krótko, jeśli macie jakieś informacje możecie liczyć z moje strony na duże dziękuję.pozdrawiamps. Patron, widzimy się drugiego na miejscu. Wybacz, że tu pisze ale nie mam czasu odpisać na e-mail:
Moskit1 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 HEHEHE timbuktu aleś narobił zamieszania Nie wiem komu współczuć czy tobie czy tym narwańcom ))))))))Pozdrawiam
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 I proszę, kol. Timbuktu się odezwał. :)Jeśli pojazd wyszedł na brzeg w 2002 roku w Polsce, w szeroko rozumianym rejonie Grudziądza i od tej pory jest o nim cicho, to nie ma go w żadnym polskim muzeum ani skansenie.Pozostają więc dwie opcje:a) jest w kraju i niezgodnie z prawem jest przez kogoś przetrzymywany w ukryciu,b) nie ma go w kraju i opuścił go nie zgodnie z prawem.Pozdr. wars98
stangret Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 timbuktu. Dzieki za oddzew, ale po spowodowaniu tego wielkiegi zamieszania naleza sie wszystkim, zarowno tym narwanym jak i tym mniej narwanym jakies chocby male wyjasnienie. Chyba juz po temacie wiec mozna. Pozdrawiam
timbuktu Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 plik fotek ze skanowania -specjalnie dla niedowiarków
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Timbuktu. Piszesz, że to było latem 2002 roku i że brałeś w tym udział, na co przedstawiasz zdjęcia.Kiedy dokładnie to mogło być?Jakim sprzętem to robiono?Dźwig, koparka? A może ciągnikiem pancernym?Kto to wydobywał?Pozdr. wars98
huk 100 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 „Chciałem zasięgnąć informacji - a wy kochani zrobiliście tutaj już rozróbę Ja szukam informacji, i , wybaczcie, nic nikomu nie musze udowadniać Zresztą ja jestem ze Śląska więc nie muszę znać tam dokładnej topografii. Krótko, jeśli macie jakieś informacje możecie liczyć z moje strony na duże dziękuję.pozdrawiam „ ----my też cię pozdrawiamy i dziękujemy heheh-a takie fotki to Rosja - bez komentarza -pozdro
Tankist Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Kolego Timbuktupewnie fotki dostałeś od starszego kolegi z wojska!!!Dlatego pomyliłeś miejsce i czas tej akcji: nie Wisła a Bug ( południowy ), i nie rok 2002 a lata 90-siąte !!!Niektórzy ( z tzw. środowiska opiniotwórczego" tego forum ) będą rozczarowani, że nie będzie afery i nie ma kogo ( wiadomo kogo ! )rzucić na glebę i skuć przy błyskach fleszy i w świetle kamer.Niestety wars, jest jeszcze trzecia opcja!!!Temat tego panzera jest znany ( przynajmniej moje pokolenie go zna ), więc po zamieszczeniu fotek emocje powinny opaść razem z majtkami, ale...pokusa zadymy i chęć dokopania jest przecież silniejsza, prawda acer?Osoba na fotce już przecież została rozpznana jako podejrzany Pan K. więc szable w dłoń.wars juz pewnie rano, jako praworządny obywatel", pisał kwity do wiadomych instytucji, o odebranie unikatowego zabytku z prywatnych rąk, i należyte ukaranie winnych. Panzer III to kolejny przykład, że kompletny czołg wyciągnięty przez grupę zapaleńców, którzy chcieli go odrestaurować, został zabrany i tak naprawdę zniszczony przez instytucję państwową. Gdyby został w prywatnych rękach ( może za granicą? ) na pewno byłby odrestaurowany i jeżdżący.Podobnie jak w przypadku innej trójki wydostanej przez tę ekipę z innej rzeki, może tylko w nieco gorszym stanie, i zmarnowanej przez inną instytucję mieniacą się obrońcą zabytków ( przecież obiekty juz wydobyte jest łatwiej zabrać" z brzegu niż z wody), ale to juz zupełnie inny temat.
wars98 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Tankist. Przez chwilę przyjmy, że jest tak jak piszesz.Jeśli temat jest znany starym wyjadaczom, takim jak Ty, to może podzielisz się swoją wiedzą z młodszymi użytkownikami forum, pokazując tym samym, że ten okropny Wars nie musi nic w tej sprawie do nikogo pisać? :)Jak bowiem rozumieć Twoje zdanie: Panzer III to kolejny przykład, że kompletny czołg wyciągnięty przez grupę zapaleńców, którzy chcieli go odrestaurować, został zabrany i tak naprawdę zniszczony przez instytucję państwową. Gdyby został w prywatnych rękach ( może za granicą? ) na pewno byłby odrestaurowany i jeżdżący."To, gdzie on niby jest?W hucie, w muzeum, w Niemczech, czy jeszcze gdzieś indziej?
herbstnebel Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Właśnie, opłotkami to każdy może - coś, gdzie przez kogoś, takie X Y Z. Krótka piłka na dobranoc - GDZIE TO CUDO MOŻNA PODZIWIAĆ?Tak po prostu niech ktoś odpowie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.