blo39 Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 to sobie poszukasz ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 ha ha very funny , a denix posiada w swojej? szukalem i nic nie znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 mialo byc a denix nie posiada w swojej ofercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 niestety, nie ma replik seryjnie produkowanych nawet w formie szajs odlewu :/wybacz zart ale nie moglem sie powstrzymac.Hudson robi, full metal i w ogole lans, ok 600 euro jak dobrze pamietam, ale tama museum quality, tylko ze za 600 i to złotych jest deko w czechach, ale u nas - nielegalne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Dwa miesiące temu na giełdzie w Bytomiu kobiecina miała w/w pepe deko za którą chciała 1000zł z papierami i płakała bo nie było chętnych jak to stwierdziła za dużo Niemców musiała położyć " :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 sorki ale tylko krzaklandia http://www.hudson-mfg.com/eng/default/new/PPSH41/PPSH41.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Kurt - widziales ta makulature w zestawie razem z pepesza? Co tam bylo napisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 z napisam 1000zl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 zwykłe czeskie deko, nielegalne jak jasna cholera.ten Hudson za to swietny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Kolega na ebayu zakupił pepechę z 1944 roku, z dwoma bębnami + łukowy, z ładownicami. Deko, nie do zreperowania, nawet się nie rozbiera. Można jedynie na sucho strzelić. Oczywiście mgazynki się wyjmują :P. Koszt 1200 zł z przesyłą. Przyszła normalnie pocztą :). Mamy szengen, trzeba zebrać kilku chętnych, pyknąć do czech czy do rzeszy zakupić, ewentualnie dopsuć w domu, żeby żaden nadgorliwy postronkowy się nie mógł doczepić i git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 nie git, jak chcesz mieć opalenizne w kratke to kupuj, ja nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 E tam. Jest papier niemieckiej kriminalpolizei więc jako takie zabepieczenie jest. Pepecha nie ma zamka tylko samo suwadło lata, klapa się nie otwiera, tufa zespawana z komotą i dodatkowo przecięta fleksem. Ale wszystko fachowo w rusznikarni. Nawet jak smutni wezmą na ekspertyzę to nic nie zrobią bo to w tej chwili zwykły kawał pospawanej, powierconej stali w drewnie.Innym rozwiązaniem, jest zakupienie drewna do pepeszki i chłodnicy oraz spustu. Można kupić magazunowe stany. Do tego replika lufy. I masz pepechę. Taniej wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Ale nielegalnie, gdyż posiadasz tzw istotne częsci broni którą jest komora, integralna z chłodnicą w większości radzieckich PMów to jest raz, dwa, papier niemieckiej BKA nie daje Ci nic, to tak samo jakbys na kawałku papieru toaletowego napisał 'to jezd deko nie rushac!'To że jest to bron taka jak maczuga to i ja wiem, nie zrozum mnie zle, ale bez POLSKIEGO papieru zadne eko-deko nie jest legalne, nawet jesli wg polskiej specyfikacji uszkodzic trzeba mniej, nawet jesli to monolit, to jesli nie ma papierów krajowych i nie został na ich podstawie zarejestrowany na komendzie, to jest tak samo nielegalny, i nawet jak sprawe umorzą w co wątpiłbym to fant przepada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Masz rację, wcalę się nie spieram. Pozostaje nam czekać do 2010. Jeżeli do tego czasu nasz rząd nie wymyśli i ustanowi przepisów rozwiązujących problem będzie musiał honorować przepisy unijne i certyfikaty (a więc i czeskie i niemieckie i inne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Persecutor!Piszesz: Pepecha nie ma zamka tylko samo suwadło lata". SUWADŁO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 A co jest nie tak z suwadłem w PPSz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Hindus!Po prostu mam już, jak to niektórzy śpiewali, ładnych parę lat" i jeszcze nigdy nie widziałem suwadła do PPSz. Człowiek czy się całe życie i dlatego chcę je w końcu zobaczyć. Ot i tyle...Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Chodzi mi o to, że można naciągnąć i strzelić na sucho. Co do budowy pepeszy to się na tyle nie znam. Jednak przyglądając się dokładnie na pewno zamka nie ma, chodzi sam naciąg ze sprężyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 w pepeszy zamek to jeden kloc, nie istnieje osobne suwadło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Żegnam kolegę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Reenaktors!Sorry za nieporozumienie (prawda oczywista: Kto pierwszy, ten lepszy"). Moje pożegnanie dotyczy oczywiście kolegi Persecutora...Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 No to tego kloca" jako takiego w niej właśnie nie ma. W komorze jest coś w stylu grubej płaskiej blachy - rączka jest jej częścią. Może ten zamek jest jakoś ścięty albo co. Nie mam pojęcia ani chęci sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 @ persecutorPozostaje nam czekać do 2010. Jeżeli do tego czasu nasz rząd nie wymyśli i ustanowi przepisów rozwiązujących problem będzie musiał honorować przepisy unijne i certyfikaty (a więc i czeskie i niemieckie i inne)."Mozesz uzasadnic ta rewolucyjna teorie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Miałem podobny problem szukając jakiejś repliki PPD. Zdecydowałem się na wykonanie samodzielne od podstaw...Co do PPSz, to da się jeszcze zakupić pewne elementy niepodlegające ustawie, których można użyć do budowy repliki. Niestety, ceny są spore:Kolba - od 120zł wzwyżMagazynek bęben - 95złMagazynek łukowy - od 30złByły też osłony lufy, ale ze względu na przyległości" nie ryzykowałbym... cena chyba 300zł.Oczywiście, jeśli policzy się te wszystkie koszty, dostaniemy cenę wspomnianego egzemplarza pozbawionego cech bojowych, albo i wyższą - ale co poradzić?Pozdrawiam,BN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.