ferrer Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 leszek84pp - po pierwsze to interesuje mnie mój rejon , co jak i gdzie sie działo (tego w książkach nie wyczytasz)po 2 sprawa zgłoszona dzis rano
Romo Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Ferrer czy to nie jest przypadkiem miejsce blisko lasu ?też znam taki przypadek w naszej okolicy i pytam, może to to samo ??? Ja dodatkowo potwierdziłem swoje miejsce" znalezieniem łusek od pepechy.
martin280 Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Pewnego razu gość około 90lat prosił mnie żebym zgłosiłmiejsce pochówku żołnierzy niemieckich, przekazał mi miejsce lokalizacji i oświadczył że teraz to może spokojnie umrzeć a ja mam pmiętać. Ten człowiek jak i ja tej nacji szczególnym sentymentem nie darzymy.Ale skoro zlecił mi na moje sumienie to zadzwoniłem do ambasady- z rozmowy wynikło że ich to szczególnie nie interesuje, polecili mi fundację Pamięć. Zrobiłem mapy z lokalizacją zgłosiłem to oficjalnie przez gminę jeszcze podałem żyjących świadków. Przysłali podziekowanie i cisza pewnie z 7(siedem) lat.Acha po pewnym czsie Urząd Wojewdzki zorganizował spodkanie na prośbę fundacji z przedstwicielami gmin które zgłaszały takie przypadki i co nawet za autobus nie zwracali( nie chodzi o zarobek ale o zwrot kosztów).Zgłosiem wywiązałem się z obietnicy danej człowiekowi.Zmarłym wieczne odpoczywanie dać Panie. Ale na tym konczy się moja rola nie zamierzam dokładać do tego ani pieniędzy ani czasu. Pozdrawiam
hanuszczak Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Mam sprawe!!mój dziadek pochowal rosjana i nie wjem czy rozkopywac te sprawy??
leszek84pp Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 wyjątkowo dobrze napisane -tak dosłownie masz na myśli ?
getton Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Szkoda zachodu. Rosjany z reguły nie miały nic przy sobie :)
musamman2 Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 getton, jak to Rosjany nic nie mieli przy sobie? A worek z agrabljonnymi czasami" ?
getton Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Sorki za małą prowokacyjkę :)Ludzkie odruchy są wskazane, a rozsądek jeszcze bardziej :)W innym watku ktoś ładnie napisał: ZADBAJMY O GROBY NASZYCH ŻOŁNIERZY POTEM POMYŚLIMY O INNYCH[*]
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Jaka tam prowokacja... . Kiedyś przecież chwaliłeś się ładnymi pruskimi" fantami...
getton Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 O! Kolega z Milicji? Kurcze nic się nie ukryje :)PS. Bo mój dziadek był w pruskiej armiji :)
mowglyn Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 O ile pamiętam milicja nie zajmowała się takimi pierdołami jak... . No, właśnie jakimi? Jak to nazwać? Pssst! Ciszej nad tą trumną (sic!). Przecież nawet tytuł wątku brzmi: DELIKATNA SPRAWA ;)Pozdro!
Liven Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 wysłac zaproszenie Erice Steinbach na ekshumacje kolejnych ofiar wypędzeń"
Parowóz Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 najlepsza jest wypowiedz woytasa - i pomyślec ze taki g....k jest moderatorem na tym forum
zalman Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Ja ja przy okazji szukania wraku Li 2 dostałme namiary o pochówku (zadołowania)dwóch Niemców w rowie obok drogi. Byłem na miejscu ze świadkiem pokazał gdzie to miejsce jest..zastanawiam czy faktycznie tego nie zgłosić....poza tym Niemiec czy inna nacja jakoś nie wypada w rowie leżeć...w końcu to człowiek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.