Skocz do zawartości

Delikatna sprawa

ferrer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
leszek84pp - po pierwsze to interesuje mnie mój rejon , co jak i gdzie sie działo (tego w książkach nie wyczytasz)
po 2 sprawa zgłoszona dzis rano
  • 4 weeks later...
Napisano
Ferrer czy to nie jest przypadkiem miejsce blisko lasu ?
też znam taki przypadek w naszej okolicy i pytam, może to to samo ??? Ja dodatkowo potwierdziłem swoje miejsce" znalezieniem łusek od pepechy.
Napisano
Pewnego razu gość około 90lat prosił mnie żebym zgłosił
miejsce pochówku żołnierzy niemieckich, przekazał mi miejsce lokalizacji i oświadczył że teraz to może spokojnie umrzeć a ja mam pmiętać. Ten człowiek jak i ja tej nacji szczególnym sentymentem nie darzymy.
Ale skoro zlecił mi na moje sumienie to zadzwoniłem do ambasady- z rozmowy wynikło że ich to szczególnie nie interesuje, polecili mi fundację Pamięć. Zrobiłem mapy z lokalizacją zgłosiłem to oficjalnie przez gminę jeszcze podałem żyjących świadków. Przysłali podziekowanie i cisza pewnie z 7(siedem) lat.
Acha po pewnym czsie Urząd Wojewdzki zorganizował spodkanie na prośbę fundacji z przedstwicielami gmin które zgłaszały takie przypadki i co nawet za autobus nie zwracali( nie chodzi o zarobek ale o zwrot kosztów).
Zgłosiem wywiązałem się z obietnicy danej człowiekowi.
Zmarłym wieczne odpoczywanie dać Panie. Ale na tym konczy się moja rola nie zamierzam dokładać do tego ani pieniędzy ani czasu. Pozdrawiam
Napisano
Sorki za małą prowokacyjkę :)
Ludzkie odruchy są wskazane, a rozsądek jeszcze bardziej :)
W innym watku ktoś ładnie napisał: ZADBAJMY O GROBY NASZYCH ŻOŁNIERZY POTEM POMYŚLIMY O INNYCH
[*]
Napisano
O ile pamiętam milicja nie zajmowała się takimi pierdołami jak... . No, właśnie jakimi? Jak to nazwać? Pssst! Ciszej nad tą trumną (sic!). Przecież nawet tytuł wątku brzmi: DELIKATNA SPRAWA ;)
Pozdro!
  • 2 months later...
Napisano
Ja ja przy okazji szukania wraku Li 2 dostałme namiary o pochówku (zadołowania)dwóch Niemców w rowie obok drogi. Byłem na miejscu ze świadkiem pokazał gdzie to miejsce jest..zastanawiam czy faktycznie tego nie zgłosić....poza tym Niemiec czy inna nacja jakoś nie wypada w rowie leżeć...w końcu to człowiek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie