kopczyk Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,4769183.htmlJak sie nie myle to jest taki mały odłam Pomerani1945I pismaki juz ich dopadli. A to przecież heimwehr danzig a nie jakieś zwyłke ss. Paranoja z tymi pismakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 hihi a fota z lata i inna formacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Po tej gazecie naprawdę nie ma się co więcej spodziewać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Nieustanne przypisywanie ideologii miłośnikom że tak to określę czynnej historii.Wszyscy wiemy kto rządzi ową gazetą, osoba która pisała ten artykuł widać że od początku była sceptycznie nastawiona w stosunku co do ludzi którzy tak byli.Powoli ale skutecznie dzieje się coraz gorzej i serio niedługo zamawiając np. piwo zastanowimy się czy machnąć prawą ręką czy lepiej krzyknąć byśmy nie byli posądzeni o ideologię i spoko najlepiej zakazać rekonstrukcji a tych którzy mają choć by wpinkę już nie mówię o mundurze zamknąć na 25 lat. Serio czytam takie wypociny i mnie skręca, więcej takich wspaniałych twórców bajek z za lasów gór itd a na grzyby wszyscy wybierzemy się. Zastanawia mnie jedno - CO NA TO OJCIEC DYREKTOR ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopczyk Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Niestety Kurt - masz racje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Założyciel Ariergardy był założycielem i członkiem Pomeranii 1945 - mały odłam" to za dużo powiedziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Może Rozłam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 To tajemnica tzw poliszynela" :-))) niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawar Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Dodam rzeczy które są tylko w wydaniu papierowym:Komentarz w gazecie pod wiadomym zdjęciem:W Gdańsku zbyt często i bez wyraźnej potrzeby oglądamy młodych ludzi przebranych w mundury wojsk III Rzeszy.Nie brakuje ich nawet z okazji polskich świąt narodowych.Na zdjęciu "żołnierze SS i Wehrmachtu paradują z okazji...11 Listopada"KOMENTARZ do artykułu:Militarne grupy rekonstrukcyjne cieszą się w Polsce coraz większą popularnością.Niektóre z nich przekraczają granicę co najmniej dobrego smaku."Gazeta pisała o Pomeranii zafascynowanej IV Dywizją SS znaną m.on z mordowania greckich wieśniaków.Ariergarda jest bardziej subtelna.Kiedy widzę mężczyznę w mundurze "SS podczas inscenizacji jakiejś bitwy, potyczki, to wiem, że to pewnego rodzaju zabawa.Jestem raczej spokojny o wrażenia dzieci i młodzieży, która się temu przygląda, bo zazwyczaj towarzyszy temu fachowy komentarz opisujący okoliczności odtwarzanej bitwy.Jednak to, co zobaczyłem i usłyszałem w sobotę na Fortach podczas rodzinnego pikniku, zburzyło mój spokój.Za publiczne pieniądze, na miejskim terenie, z moich podatków organizowana jest impreza, która pokazuje "niedolę dzielnych chłopców z SS, którzy muszą konkurować z Wehrmachtem.Tak to widzę.Robi to stowarzyszenie, które jest ponoć znane z krzewienia patriotyzmu.Ale czy na pewno chodzi tu o polski patriotyzm ?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Kiedy WH i SS paradowało na 11 listopada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Chyba 111 listopada" :-))))) jak jest na stronie GW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Nie ma to jak fachowa dziennikarska robota poprzedzona dogłębnym zbadaniem sprawy i rozpatrzeniem kilku punktów widzenia połączonych ze zrozumieniem tematu ; )ps. pozdrawiam Teutonic ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Wiecie co, zamaist ujadać i bić pianę, zastanówcie sie ... zastanówcie sie podkreślam, jak się sprzedać" by żaden pismak się nie przyczepił. Zawsze broniłem rekonstrukcji niemieckiej, ale w tym przypadku widać po prostu parę prostych błędów PR-owskich.... sztuka wypowiedzi się kłanai. I pismak miał z czego zrobić sensacje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Pseudointelektualiści z Gazety W. nie raz dali już popis umiejętności, swady i manewrowania na odcinku frontu jakim jest sztuka pisania na tematy historyczne, o ukraińskich ofiarach AK na Wołyniu nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopczyk Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 www.ariergarda.comNa swojej stronie skromnością nie grzeszą. A pismaki z wyborczej to raczej im nie odpuszcza po tej aferze z różową stroną Pomeranii. Sie będzie jeszcze długo czkawką odbijać. I nie wiem co by zrobili będzie be. Rykoszety będą latać. Brukowcowa wolność słowa. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Gdzie ich skromność tam i ortografia Zajmujemy się rekonstrukcją dramatycznych wydażeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 tomhagen - kończ waść, a jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz wcale, opcjonalnie polecam taki niesamowity program notepad.exe, tam możesz do woli wylewac swoje żale, leczyć frustracje i ogólnie bryndzlować się na piśmie do woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Jakoś ci żołnierze ze zdjęcia mało mi przypominają SS manów. Jaki piękny tytuł:) . Tak na marginesie , to jaka musi byc okazja ,żeby sie przebrać w mundur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Wtedy kiedy gazeta wyborcza pozwoli ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 osobiście widzę tam ludzi z innych grup też :Dale za cholerę nie widzę żadnego sysymańca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Najfajniejsze jest to, co napisał okejos - że jak poprzednim razem jechali na Pomeranię, to wykorzystali dokładnie to samo zdjęcie i raczej nie było ono z 11 listopada :D (no chyba że zeszłego roku) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Ta fota jest chyba z 2004 albo 2005 ale nie dam głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Powstanie Warszawskie - Gdańsk 2005 ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnas Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 W komentarzach do tego nieszczęsnego arykuliku wygrzebalem te informacjePan Sowula raczej nie należy do autorów z górnej polki.http://www.mon.gov.pl/pl/artykul/2096Foty z tej imprezyhttp://picasaweb.google.com/wilkowski.michal/20071215HistorycznaSobotaEch .........Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Cały artykuł jest denny. Autor na siłę stara się pokazać podniecenie nazizmem", które rzekomo było wszechobecne na imprezie. Dodatkowo, pisząc swoje wymyślone, potworne sceny, pokazuje totalną ignorancję i kardynalny brak jakiejkolwiek wiedzy historycznej - wydaje mi się, że już gimnazjaliście, który usłyszy o broni używanej przez partię" w III Rzeszy nie pomyśli o PZPR, jako owym organie politycznym. Proszę zwrócić uwagę, czego dotyczą zarzuty - NIEWERYFIKOWALNYCH kwestii, bo to są tylko jego interpretacje i jego odczucia. Dobry dziennikarz powinien przedstawić fakty w sposób suchy, wraz z komentarzem obu stron, dając czytelnikowi możliwość własnej interpretacji, a nie przygotować uprzednio przeżutą papkę, o jedynym słusznym punkcie widzenia - zgodnym z tym, co dany redaktor sobie pomyślał o całej sprawie.Co ciekawe, ta sama gazeta całkiem niedawno serwowała przedruk z magazynu Logo", na marginesie wydawanego przez tę samą spółkę, gdzie rekonstrukcja była rendi", dżezi", czy jak to tam się teraz zwie. Widać jednak, chcąc ściągnąć nowych czytelników, chwytają się czego mogą, i teksty zaczynają pisać ludzie, którzy widzą Rzeczy". Pozostaje tylko czekać na unifikację pierwszej strony z Faktem" i olbrzymi tytuł, skopiowany z tamtego periodyku: OD BRUDU ROBALE ZJADAJĄ NAS ŻYWCEM!!!!!!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.