Skocz do zawartości

Ariergarda w brukowcu

Rekomendowane odpowiedzi

Nieustanne przypisywanie ideologii miłośnikom że tak to określę czynnej historii.Wszyscy wiemy kto rządzi ową gazetą, osoba która pisała ten artykuł widać że od początku była sceptycznie nastawiona w stosunku co do ludzi którzy tak byli.
Powoli ale skutecznie dzieje się coraz gorzej i serio niedługo zamawiając np. piwo zastanowimy się czy machnąć prawą ręką czy lepiej krzyknąć byśmy nie byli posądzeni o ideologię i spoko najlepiej zakazać rekonstrukcji a tych którzy mają choć by wpinkę już nie mówię o mundurze zamknąć na 25 lat. Serio czytam takie wypociny i mnie skręca, więcej takich wspaniałych twórców bajek z za lasów gór itd a na grzyby wszyscy wybierzemy się. Zastanawia mnie jedno - CO NA TO OJCIEC DYREKTOR ??!!

Dodam rzeczy które są tylko w wydaniu papierowym:

Komentarz w gazecie pod wiadomym zdjęciem:
W Gdańsku zbyt często i bez wyraźnej potrzeby oglądamy młodych ludzi przebranych w mundury wojsk III Rzeszy.Nie brakuje ich nawet z okazji polskich świąt narodowych.Na zdjęciu "żołnierze SS i Wehrmachtu paradują z okazji...11 Listopada"

KOMENTARZ do artykułu:
Militarne grupy rekonstrukcyjne cieszą się w Polsce coraz większą popularnością.Niektóre z nich przekraczają granicę co najmniej dobrego smaku."Gazeta pisała o Pomeranii zafascynowanej IV Dywizją SS znaną m.on z mordowania greckich wieśniaków.Ariergarda jest bardziej subtelna.Kiedy widzę mężczyznę w mundurze "SS podczas inscenizacji jakiejś bitwy, potyczki, to wiem, że to pewnego rodzaju zabawa.Jestem raczej spokojny o wrażenia dzieci i młodzieży, która się temu przygląda, bo zazwyczaj towarzyszy temu fachowy komentarz opisujący okoliczności odtwarzanej bitwy.Jednak to, co zobaczyłem i usłyszałem w sobotę na Fortach podczas rodzinnego pikniku, zburzyło mój spokój.Za publiczne pieniądze, na miejskim terenie, z moich podatków organizowana jest impreza, która pokazuje "niedolę dzielnych chłopców z SS, którzy muszą konkurować z Wehrmachtem.Tak to widzę.Robi to stowarzyszenie, które jest ponoć znane z krzewienia patriotyzmu.Ale czy na pewno chodzi tu o polski patriotyzm ?"

Wiecie co, zamaist ujadać i bić pianę, zastanówcie sie ... zastanówcie sie podkreślam, jak się sprzedać" by żaden pismak się nie przyczepił.

Zawsze broniłem rekonstrukcji niemieckiej, ale w tym przypadku widać po prostu parę prostych błędów PR-owskich.... sztuka wypowiedzi się kłanai. I pismak miał z czego zrobić sensacje"

www.ariergarda.com
Na swojej stronie skromnością nie grzeszą.

A pismaki z wyborczej to raczej im nie odpuszcza po tej aferze z różową stroną Pomeranii. Sie będzie jeszcze długo czkawką odbijać. I nie wiem co by zrobili będzie be. Rykoszety będą latać. Brukowcowa wolność słowa. :(

W komentarzach do tego nieszczęsnego arykuliku wygrzebalem te informacje

Pan Sowula raczej nie należy do autorów z górnej polki.
http://www.mon.gov.pl/pl/artykul/2096

Foty z tej imprezy
http://picasaweb.google.com/wilkowski.michal/20071215HistorycznaSobota

Ech .........

Pozdr

Cały artykuł jest denny. Autor na siłę stara się pokazać podniecenie nazizmem", które rzekomo było wszechobecne na imprezie. Dodatkowo, pisząc swoje wymyślone, potworne sceny, pokazuje totalną ignorancję i kardynalny brak jakiejkolwiek wiedzy historycznej - wydaje mi się, że już gimnazjaliście, który usłyszy o broni używanej przez partię" w III Rzeszy nie pomyśli o PZPR, jako owym organie politycznym.

Proszę zwrócić uwagę, czego dotyczą zarzuty - NIEWERYFIKOWALNYCH kwestii, bo to są tylko jego interpretacje i jego odczucia. Dobry dziennikarz powinien przedstawić fakty w sposób suchy, wraz z komentarzem obu stron, dając czytelnikowi możliwość własnej interpretacji, a nie przygotować uprzednio przeżutą papkę, o jedynym słusznym punkcie widzenia - zgodnym z tym, co dany redaktor sobie pomyślał o całej sprawie.

Co ciekawe, ta sama gazeta całkiem niedawno serwowała przedruk z magazynu Logo", na marginesie wydawanego przez tę samą spółkę, gdzie rekonstrukcja była rendi", dżezi", czy jak to tam się teraz zwie. Widać jednak, chcąc ściągnąć nowych czytelników, chwytają się czego mogą, i teksty zaczynają pisać ludzie, którzy widzą Rzeczy". Pozostaje tylko czekać na unifikację pierwszej strony z Faktem" i olbrzymi tytuł, skopiowany z tamtego periodyku: OD BRUDU ROBALE ZJADAJĄ NAS ŻYWCEM!!!!!!"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie